7 april 200700:00

Door Joep Meijsen

U18 klaar voor Hongarije

Terwijl het 'grote' Oranje vertrekt naar het verre China, speelt het Nederlands team onder 18 jaar het eigen WK in het beter bereikbare Miskolc in Hongarije. Het team van de bondscoaches Alexander Jacobs en Larry Suarez gaat daar proberen promotie naar Division I af te dwingen. Inmiddels is de selectie bekend.

Tegenstanders van Nederland in Hongarije zijn Belgi√ę, Estland, Hongarije, Israel en Mexico. Daarbij geldt het gastland als de belangrijkste concurrent in de strijd om promotie. De onderlinge ontmoeting tussen Nederland en Hongarije staat ook als de slotwedstrijd van het toernooi op het programma.

De selectie van Nederland telt vijf spelers die in het buitenland actief zijn, waaronder Mike Dalhuisen van de Chicago Steel. Doelman Tomislav Hrelja speelt voor Turnhout in Belgi√ę, terwijl Jacky Schoonderwoerd, Mitch Bruijsten en Levi Houkes op verschillende niveaus in de Duitse jeugdcompetitie uitkomen.

Met spelers als Glenn Bakx (Geleen), Joey Oosterveld (Amsterdam), Ritchie van Hulten (Tilburg), Zahir Hup (Heerenveen) en anderen telt het team bovendien verschillende spelers die het afgelopen jaar onder meer in de Challenge Cup hebben mogen proeven aan het hoogste niveau in Nederland.

Tilburg Trappers is met zes spelers de hofleverancier van de U18, terwijl Geleen met drie spelers vertegenwoordigd is. Opvallend is de afwezigheid van ijshockeysteden als Den Haag en Nijmegen met spelers in de selectie, al zijn er verschillende spelers geselecteerd die in Nijmegen zijn begonnen.

De selectie

Doel: Tomislav Hrelja, Fabian Schotel, Martijn Oosterwijk

Defense: Glenn Bakx, Mike Dalhuisen, Freark de Jong, Jacky Schoonderwoerd, Reinier Staats, Bram van Uden.

Forwards: Mitch Bruijsten, Levi Houkes, Ritchie van Hulten, Zahir Hup, Dylan Kost, Robbert Marcelis, Jeffrey Melissant, Jeffrey Mens, Dave van Mol, Joey Oosterveld, Lars van Sloun, Diego Winters.

Coaches: Alexander Jacobs, Larry Suarez, Jan Bruijsten (goaliecoach)

Begeleiding: Jan Alebregtse (fysio), Jack Ham (teammanager), Dick Wilbers (equipmentmanager).