Nl subr coach u18 1112

12 maart 201315:22

Door Remco

U18 ligt nog op gouden koers

Nederland U18 is na drie speeldagen nog steeds ongeslagen op het WK in Belgrado. Na de 4-2 winst op IJsland van afgelopen zondag, won de ploeg van Bo Subr en Paul Vincent nu van laagvlieger Australië met 7-1.

Tegen IJsland ging het zondag een stuk moeizamer dan verwacht. In de openingswedstrijd had Oranje immers geïmponeerd tegen Spanje. De Spanjaarden mogen een stuk hoger ingeschat worden dan IJsland. Bij Oranje kreeg Mitchell Hamers van Tilburg Trappers de start in het doel. Hamers zag IJsland na een kwartier verrassend op voorsprong komen via Magnusson. Oranje herstelde zich snel van deze tegenvaller en kwam binnen een minuut via Guus van Nes op gelijke hoogte.

Pas in de derde periode wist Nederland een voorsprong te pakken. Goals van Sebastiaan Snijder en Cas Staps brachten Oranje op een 3-1 voorsprong. Magnusson bracht nog heel even de spanning terug met zijn tweede treffer. Het slotakkoord was echter voor Oranje. Raymond van der Schuit bepaalde twee minuten voor tijd de eindstand op 4-2.

Tegen Australië ging het gelukkig wat eenvoudiger, hoewel Oranje tegen veel straffen aanliep. In totaal behaalde Oranje tegen zwakke broeder Australië 34 strafminuten waaronder een misconduct tegen Boet van Gestel. Uiteindelijk won Nederland eenvoudig met 7-1 dankzij zeven verschillende doelpuntenmakers. Thijs Voorn, Raymond van der Schuit, Sebastiaan Snijder, Max Hermens, Guus van Nes, Evo Suurhoff en Jordy Knoren waren allen trefzeker.

Op zondagavond ging het gastland Servië onderuit tegen Spanje met 2-3. Daardoor lijkt voorlopig België de grootste concurrent van Oranje. De Belgen wonnen ook hun eerste twee wedstrijden en spelen vanavond tegen Servië.

Nederland vervolgt het toernooi op woensdagmiddag om 16.30 uur tegen concurrent Belgie.