10 april 200600:00

Door Joep Meijsen

U18 pakt zilveren plak

Het Nederlands team onder 18 jaar heeft het WK in het Italiaanse Merano afgesloten met een zilveren plak. De ploeg won de slotwedstrijd van het toernooi met 10-1 van Spanje. De jeugd van Italië promoveert naar een hoger niveau.

Nederland maakte in de slotwedstrijd al geen kans meer op promotie. De ploeg van bondscoach Henry Stoer nam in de eerste periode al ruim afstand van de Spaanse leeftijdsgenoten dankzij treffers van Jeroen van den Broek, Chris Lok, Joke Balt en Joy Turpijn.

Na een relatief rustige tweede periode, waarin alleen Ramon van Waardenburg tot scoren kwam, rondde Oranje de forse zege in de derde periode af. Mike Dalhuisen, Jeroen van den Broek, Max van Lieshout en twee keer Ivy van den Heuvel zorgden voor de dubbele cijfers. De enige tegentreffer kwam van de stick van Carlos Santanatalia. Sjoerd Idzinga maakte zeven saves namens Oranje.

Met vijf goals en twee assists eindigde Ivy van den Heuvel op de vierde plaats van de topscorerslijst, voorafgegaan door drie Italianen. Mike Dalhuizen was met Ă©Ă©n goal en zes assists de enige andere Nederlander in de top tien. Sjoerd Idzinga eindigde met een save percentage van .958 als tweede beste doelman. Idzinga kwam twee keer in actie voor Oranje. De andere Nederlandse doelman, Meierdres, speelde de andere drie ontmoetingen. Hij incasseerde zeven treffers voor een save percentage van .881.