16 april 200700:00

Door Joep Meijsen

U18 start met ruime winst

Het Nederlands team onder 18 jaar is het wereldkampioenschap in Hongarije begonnen met een ruime overwinning tegen Mexico. Mitch Bruijsten was met drie treffers de productiefste speler in het team van Alexander Jacobs en Larry Suarez.

De zege kwam niet als een grote verrassing, Mexico geldt als een ijshockeydwerg. De voornaamste concurrent voor Nederland in de strijd tegen promotie is waarschijnlijk Hongarije, dat het toernooi startte met een ruime zege op de junioren van Estland.

Nederland liep al in de eerste periode uit naar een 5-0 voorsprong en verdubbelde deze uitslag in het restant van de wedstrijd. Tomislav Hrelja maakte veertien saves voor de shutout in de wedstrijd. Mike Dalhuisen had een goal en twee assists, terwijl Joey Oosterveld drie assists op zijn naam bracht.

De overige productie van de jonge oranjeklanten kwam op naam van Levi Houkes, Reinier StaatLs, Ritchie van Hulten, Bram van Uden en Zahir Hup. Jong Oranje vervolgt het wereldkampioenschap maandagmiddag met een wedstrijd tegen Estland. Daarna zijn de kansen voor Nederland in het toernooi waarschijnlijk beter in te schatten.

De in hetzelfde kampioenschap spelende junioren van België openden het toernooi eveneens met winst. Tegen Israel werd een 2-5 zege behaald. Ben van den Bogeart nam twee goals voor zijn rekening, terwijl Jordy van de Locht, Elliot Hardy en Timo Dewin ook tot scoren kwamen namens de jonge, rode ijsduivels.