Nijb logo

4 april 201612:27

Door Joep Meijsen

U18 start tegen Roemenië

Het wereldkampioenschap U18 Division IIA begint vandaag in Brasov in Roemenië. Het Oranje van bondscoach Josh Mizerek opent het toernooi vanavond met een wedstrijd tegen gastland Roemenië. Er zijn streams beschikbaar van de wedstrijden.

derland neemt het op het WK in Brasov, behalve tegen het gastland, ook op tegen de jeugd van Kroatië, Groot-Brittannië, Litouwen en Polen. De wedstrijden zijn via de site van de IIHF allemaal live te bekijken via een stream.>

De selectie van Nederland telt enkele spelers die in Duitsland actief zijn. Viktor Nordemann speelt voor Iserlohn Roosters en Noah Muller en Ties van Soest bij DEG Düsseldorf. Geleen is met vijf spelers de hofleverancier van Oranje, gevolgd door Den Bosch met vier spelers. Verder zijn er nog spelers van Eindhoven, Nijmegen, Tilburg, Dordrecht en Zoetermeer geselecteerd.

Het is het eerste WK U18 na de sluiting van het opleidingscentrum in Eindhoven, dat de afgelopen jaren een stevig stempel drukte op de selecties. Ten opzichte van vorig jaar zijn Litouwen en gastland Roemenië nieuw in de poule. Oranje eindigde vorig jaar op een vierde plaats en liet Kroatië en degradant Estland achter zich. Zuid-Korea promoveerde toen.

Van het team van vorig jaar zijn nog een achttal spelers over (zie selectie). De topscorers van die ploeg, Guus van Nes en Max Hermens, komen vanwege hun leeftijd niet meer in aanmerking voor selectie. Een deel van de selectie deed dit seizoen al speelervaring op in de BeNeLiga.

Het team staat onder leiding van Nijmegen-coach Josh Mizerek. Zijn assistent is een bekende naam uit het Nederlands ijshockey, voormalig Oranje-aanvoerder Bob Teunissen. Het is voor de geboren Wijchenaar zijn eerste klus op dit vlak.

Het schema van Oranje:

Maandag 4 april 19.30 Roemenië – Nederland
Dinsdag 5 april 16.00 Nederland – Polen
Donderdag 7 april 12.30 Groot-Brittannië – Nederland
Vrijdag 8 april 12.30 Nederland - Litouwen
Zondag 10 april 16.00 Nederland – Kroatië

Goalies: Tom Barendregt*, Sander Kosters

Defense: Viktor Nordemann, Ninho Hessels, Sebastian Kragt*, Ceaney van Uytrecht*, Noah Muller*

Forwards: Jesse Knoop, Wessel Copier*, Ties van Soest, Jonne de Bonth*, Bryan Vos, Martijn Geerligs, Jay Plamont, Tobie Tjin-a-Ton*, Robin Gijsberts, Mitch Koumans, Renzo Meulenbeek, Boris Coehorst, Luuk Lambregts*, Thom Smits, Levi Smeets

* Vorig jaar al op WK