Nl subr coach u18 1112

27 maart 201421:17

Door Joep Meijsen

U18 verliest ook tegen Kroatië

Het Nederlands team onder 18 jaar heeft donderdag de derde wedstrijd op het WK in Dumfries met 4-1 verloren van Kroatië. Guus van Nes scoorde de enige treffer van Oranje.

Het was alweer het vierde doelpunt in het toernooi voor de uit Dordrecht afkomstige aanvaller van de Nederlandse IJshockey Academie. De uitslag van de wedstrijd kreeg een wat gelatteerd uiterlijk door twee treffers in het lege doel door de Kroaten toen Nederland met een extra aanvaller in de slotfase op zoek ging naar de gelijkmaker. Ruud Leeuwesteijn had 24 saves op 26 schoten. Oranje had 38 schoten op het doel van Ivan Ruzic.

Kroatië kwam in de eerste periode op een 2-0 voorsprong. Elf minuten voor tijd zorgde Van Nes voor de aansluitingstreffer, maar Nederland slaagde er niet meer in om de gelijkmaker af te dwingen.

Door de nederlaag blijft Nederland op drie punten staan op het WK, met nog wedstrijden tegen Roemenië en Zuid-Korea op het programma. Na de tweede rustdag op vrijdag is Zuid-Korea zaterdag de volgende tegenstander voor de ploeg van Bohuslav Subr. Nederland is nog niet vrij van degradatiezorgen. Roemenië (1 punt) en Groot-Brittannië (0 punten) staan onder Nederland, maar spelen donderdagavond tegen elkaar. Op het moment van schrijven staan de Britten met 1-0 voor.

Zuid-Korea won vanmiddag al na overtime met 6-5 van de leeftijdsgenoten uit Litouwen. Deze twee ploegen staan nu met zeven punten uit drie wedstrijden bovenaan in de poule.