U 20 teamfoto

19 januari 201918:58

Door Joep Meijsen

U20 boekt derde zege op rij

Het Nederlands team onder twintig jaar heeft zijn derde wedstrijd op rij gewonnen tijdens het WK in Zagreb. De junioren van Nederland waren met 7-3 te sterk voor Israƫl. Daarme houdt Nederland de kans op promotie intact.

Nederland had veel meer schoten op doel dan de tegenstander, maar wist pas in de slotminuut van de openingsperiode op voorsprong te komen. Ernesto Klem scoorde die goal. De tweede periode was daarna bijna helemaal voor Nederland. Tijn Jacobs zorgde voor de 2-0 waarna Tobie Tjin-A-Ton (2) en Martijn Geerligs Oranje lieten uitlopen naar een comfortabele 5-0. In de slotfase van de tweede periode moest wel de eerste tegengoal worden geĆÆncasseerd.

Vroeg in de slotperiode werd het zelfs 2-5, maar Wouter Sars herstelde de marge vijf minuten later. Geerligs maakte er met zijn tweede van de wedstrijd zelfs 2-7 van, alvorens Israƫl zeven seconden voor tijd de eindstand op het scorebord bracht.

Eerder op de dag had Belgiƫ al met 1-5 verloren van Serviƫ, dat met twaalf punten uit vier wedstrijden aan kop staat. Nederland maakt door de winst nog kans op promotie.

Delen