Nl stempher u18 310312

13 december 201209:03

Door Joep Meijsen

U20 houdt halve wedstrijd stand

Het Nederlands team onder twintig jaar heeft woensdag in Brasov een halve wedstrijd stand gehouden tegen promotiefavoriet Japan. De uiteindelijke 8-1 nederlaag viel echter hoog uit.

Nederland kwam via een shorthanded goal van Trappers-forward Floris van Lieshout na ruim acht minuten spelen op voorsprong en hield de leiding vast tot bijna halverwege de wedstrijd. Na de gelijkmaker door Sarashiya gaan de poorten echter open en tegen de tijd dat de referee voor het tweede rustsignaal blaast staat Japan al met 4-1 voor.

De Japanners verdubbelen de voorsprong in de slotperiode nog een keer. De schotverhouding in de wedstrijd was vijftig voor Japan en veertien voor Nederland. Deniz Mollen maakte 32 saves op 36 schoten, terwijl Mike Beeren in de slotperiode vier treffers incasseerde op veertien schoten.

Nederland wacht nu een ontmoeting met Hongarije, dat tot nu toen in het toernooi alleen van Japan verloor. De Hongaren klopten woensdag Spanje met 6-2. Nederland staat na drie wedstrijden op de vierde plaats in de poule, met Litouwen en Spanje onder zich. Oranje sluit het WK zaterdag af met een wedstrijd tegen Jong Spanje.