Nl subr coach u18 1112

13 december 201215:02

Door Joep Meijsen

U20 in overtime onderuit tegen Hongaren

De U20 van Oranje verspeelde de kans op een medaille door een nederlaag in overtime tegen de leeftijdsgenoten uit Hongarije. Het punt zorgt er echter ook voor dat Oranje zo goed als veilig is voor degradatie.

De wedstrijd tussen Spanje en Litouwen, de onderste twee ploegen in de competitie, moet nog gespeeld worden, maar klassenbehoud is in ieder geval waarschijnlijk voor de ploeg van Bohuslav Subr en Paul Vincent. Alle resultaten zouden tegen moeten zitten wil Oranje nog een niveau afdalen. Nederland stond tegen Hongarije lange tijd op voorsprong, terwijl doelman Mollen twee penaltyshots onschadelijk maakte.

Uiteindelijk kwamen de Hongaren met nog dertien minuten te spelen op voorsprong en wist de ploeg uiteindelijk na anderhalve minuut in overtime de winnende goal te scoren. Tony Ras had namens Nederland twee goals en een assist, Danny Stempher vond twee keer het net, terwijl Reno de Hondt twee assists had. De andere Oranje-goal werd gescoord door Jordy Knoren. Mollen maakte 45 saves op 51 schoten. Nederland zelf scoorde vijf keer op 26 schoten tegen twee verschillende doelmannen.

Oranje sluit het WK zaterdag af tegen Spanje.