Screen Shot 2019 01 16 at 18 28 01

16 januari 201919:09

U20 met ruime cijfers langs België

Het Nederlands team onder twintig jaar heeft woensdag de ijsderby der lage landen met ruime cijfers gewonnen. Wouter Sars leverde met drie doelpunten een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse winst.

Nederland was het toernooi dinsdag begonnen met een ruime nederlaag tegen Kroatië en had dus wat goed te maken tegen de Belgen. Het was een wedstrijd met heel veel bekende namen uit de Beneliga waarin Oranje in de eerste periode het initiatief nam, dit in de tweede doorgang stevig uitbreidde en uiteindelijk een comeback van België in de slotperiode afsloeg.

Wouter Sars, die zou worden uitgeroepen tot beste speler aan Nederlandse kant in de wedstrijd, opende na ruim vier minuten spelen de score. Het was direct ook het eerste doelpunt van Nederland in het toernooi na de shutout voor de Kroatische doelman een dag eerder. Nederland liet er daarna geen gras over groeien en vrijwel direct vanuit de face-off was het Dennis Sikma die de Nederalndse voorsprong vergrootte.

Nederland had het initiatief in het duel, maar het waren de Belgen die manhaftige pogingen deden om terug te komen in het duel. dat leverde een treffer op van de stick van Basim Laeremans. Het was echter opnieuw Wouter Sars die het vizier goed had staan met nog minder dan anderhalve minuut te gaan in de periode voor de 3-1.

Screen Shot 2019 01 16 at 18 44 39

Oranje greep daarna in de eerste acht minuten van de tweede periode definitief de macht in het duel. Achter elkaar troffen Jay de Ruiter, Floris van Elten en Delaney Hessels doel voor Nederland, dat uitliep naar een 6-1 voorsprong. België deed nog iets terug via een treffer van Lowie Cuylaerts, maar in de slotseconde van de periode soleerde Ernesto Klem door de Belgische defensie en scoorde met een droog schot de 7-2.

België drong in de slotperiode nog aan en scoorde via Stefaan Swennen en Alec James nog belangrijke goals, maar uiteindelijk was het Nederland dat via de derde goal van Sars en een raak schot van Tijn Jacobs het laatst lachte en dus de eerste punten pakte op dit WK Division IIB in Zagreb. Wouter Sars werd uitgeroepen tot beste speler bij Nederland.

Beide ploegen hebben morgen een dag rust. Voor Nederland staat daarna op vrijdag het duel tegen Mexico op het programma, terwijl de Belgen Kroatië als tegenstander krijgen.