Flyers ras tony close 1213

16 december 201200:18

Door Joep Meijsen

U20 sluit af met winst op Spanje

Het Nederlands team onder 20 jaar heeft het WK in Brasov afgesloten met een 5-3 zege op Spanje. Daarmee legt Nederland beslag op de vierde plaats in de poule.

Grote man aan de kant van Oranje was Reno de Hondt, die drie van de vijf Nederlandse goals voor zijn rekening nam. Ook Danny Stempher en Tony Ras wisten het net achter de Spaanse doelman te vinden.

Nederland liep in de eerste periode uit naar een 0-3 voorsprong, maar zag de Spanjaarden terugkomen tot 2-3, alvorens de ploeg van Paul Vincent en Bohuslav Subr de marge weer verhoogde tot drie goals en de punten daarmee in eigen zak gestoken konden worden.

Japan promoveert ongeslagen naar Division I, Spanje verloor alle wedstrijden en daalt dus af naar Division II Group B. Nederland is zeer goed vertegenwoordigd op de topscorerslijst van het toernooi. Met vier goals en acht assists is Tony Ras de topscorer in Brasov. Danny Stempher heeft twee punten minder en bezet de tweede plek op de topscorerslijst van het toernooi.

Bij de toernooiprijzen viel Nederland buiten de boot, maar Danny Stempher werd uitgeroepen tot beste Nederlandse speler tijdens het toernooi, zoals gekozen door de coaches.