Nijb logo

8 december 201419:47

U20 verliest ook van Koreanen

Het Nederlands team onder twintig jaar heeft in Estland ook het tweede duel in Division IIA verloren. Oranje pakte in de eerste periode een 2-0 voorsprong, maar zag de Koreanen uiteindelijk met 2-3 zegevieren.

Het winnende doelpunt viel 2,5 minuut voor tijd op de powerplay. De Nederlandse treffers werden gescoord door Kilian van Gorp en Jord Smit van respectievelijk Tilburg en Geleen. Net als een dag eerder tegen de Britten had Nederland meer schoten op doel. Doelman Mitchell Hamers had 27 saves op 30 schoten. Zijn collega aan de andere kant, Yeonseung Lee, stopte 35 van de 37 schoten.

Nederland kwam via Van Gorp al na anderhalve minuut spelen op voorsprong, terwijl Smit de leiding 2,5 minuut voor het einde van de eerste periode verdubbelde. De Koreanen kwamen via een powerplaygoal in de tweede periode terug in wedstrijd en scoorden twee keer in de slotperiode om de volle buit binnen te slepen.

Oranje is daarmee na twee wedstrijden nog puntloos. In de vroege wedstrijd klopten de Britse junioren Litouwen met 5-4. De avondwedstrijd gaat tussen Estland en Roemenië en staat op het moment van schrijven, in de tweede peirode, nog 0-0. Nederland heeft morgen een rustdag. Op woensdag wacht dan het belangrijke duel tegen gastland Estland.