Wcu18 thialf fisheye

30 november 201215:23

Door Joep Meijsen

U20 wacht uitdaging in Brasov

De selectie van het Nederlands team onder 20 jaar is bekend. De ploeg wacht in Brasov in Roemeni√ę een moeilijke strijd om promotie naar Division 1.

Het toernooi wordt gespeeld vanaf zondag 9 december tot en met zaterdag 15 december. Oranje treft in Brasov op het gastland, op Litouwen, op Japan, op Hongarije en op Spanje. Vorig jaar eindigde Oranje op de vijfde plaats in de competitie, waarbij Zuid-Korea degradeerde.

Nederland verloor in dat toernooi met ruime cijfers van Spanje, Litouwen en Oekra√Įne, maar wist te winnen van Hongarije en Korea (in overtime). Mike Verschuren en Danny Stempher waren toen de topscorers van de ploeg die toen nog gecoacht werd door Leo van den Thillart, met Bohuslav Subr als assistent.

Het CTO-duo Bohuslav Subr en Paul Vincent heeft nu de leiding over de ploeg, die negen spelers telt die er vorig jaar ook bij waren. Het toernooi wordt gespeeld terwijl de Nederlandse competitie gewoon doorgaat, zodat de clubs van de deelnemende jongens het waarschijnlijk twee weken zonder hun spelers moet stellen, daarbij lijkt Eindhoven het zwaarst getroffen.

Spelers van het CTO vormen de kern van de ploeg, waarvan slechts twee spelers in het buitenland spelen. Alleen Koen Bakker (Dells Ducks) speelt in Noord-Amerika.

De selectie
Goal: Deniz Mollen (Eindhoven Kemphanen), Mike Beeren (Eindhoven High Techs)

Defense: Berry Donders (Kemphanen), Rick van Haren (D√ľsseldorf), Thijs Voorn (High Techs), Mark Hoekstra (Friesland), Willem Gloudemans (High Techs), Jordy Verkiel (Tilburg), Killian van Gorp (High Techs), Luke Zwartbol (High Techs).

Forwards: Tom Marx (Kemphanen), Danny Donders (Dordrecht), Danny Stempher (Kemphanen), Floris van Lieshout (Trappers), Tony Ras (Friesland), Cas Staps (High Techs), Willem Bless (High Techs), Reno de Hondt (High Techs), Koen Bakker (Dells Ducks), Jordy Knoren (High Techs), Luca Heutmekers (Geleen), Bob de Pont (Geleen).

Coaches: Bohuslav Subr, Paul Vincent
Teammanager: Theo van Gerwen