Nijb logo

10 december 201421:55

Door Joep Meijsen

U20 walst over gastland heen

Oranje onder 20 jaar heeft zijn eerste punten te pakken tijdens het WK in Estland. In de derde wedstrijd werd voor ruim twaalfhonderd toeschouwers met liefst 7-0 gewonnen van het gastland. Reno de Hondt had twee goals en een assist.

Nederland is daarmee ook weg van de laatste plaats op de ranglijst. Die is overgedaan aan Roemenië, dat vandaag met 5-2 van de Britten verloor en nog altijd maar één punt heeft. Die Britten zijn nog ongeslagen in het toernooi en na drie wedstrijden hard op weg naar promotie naar Division I.

Bij Oranje verdedigde Mitchel Hamers het doel. Hij maakte zestien saves voor zijn shutout. Oranje had in totaal 32 schoten op het doel van Estland, dat door twee verschillende goalies werd verdedigd. Oranje kreeg al vroeg in de wedstrijd een powerplay, die vervolgens door De Hondt werd omgezet in een treffer. Het was Raymond van der Schuit die met zijn eerste van het toernooi de tweede Oranje-goal binnenschoot.

Daarmee had Nederland duidelijk de controle over de wedstrijd. In de tweede periode was het de jonge in Duitsland spelende Bartek Bison die het derde Nederlandse doelpunt scoorde, waarna Max Hermens in de slotminuut van de periode ook al zijn eerste treffer van het toernooi liet noteren. In de slotperiode liep Oranje daarna uit naar een stevige overwinning. Vroeg in de periode nam Danny Stempher de vijfde Nederlandse goal voor zijn rekening, waarna Jord Smit tien minuten later ook al doeltreffend was. Het slotakkoord was voor Reno de Hondt, die zijn tweede powerplaygoal van de avond maakte.