Teamfoto Nederland U20

1 februari 202014:47

U20 walst over Israël heen

Het Nederlands team onder 20 jaar walste zaterdagmiddag met 13-0 over Israël heen. Delaney Hessels had vier goals en twee assists, Mike Collard en Tijn Jacobs ieder een goal en drie assists.

Doelman Julian van Nes pakte de shutout namens Nederland, dat al vroeg in de wedstrijd het initiatief greep en vervolgens uitliep naar een hoge score. Op de slotdag heeft Nederland nog een kansje om te promoveren als alle resultaten meezitten.

Delaney Hessels pakte de eerste van zijn vier treffers in de wedstrijd al na 27 seconden. Amper vier minuten later was het Jay de Ruiter die de Nederlandse voorsprong vergrootte, waarna Hessels weer twee minuten later ervoor zorgde dat Nederland de wedstrijd in een ijzeren greep kreeg. Tegen de tijd dat er werd gefloten voor het eerste rustsignaal had Oranje al een voorsprong van 6-0. Jay Huisman en Tijn Jacobs waren de makers van die goals.

Oranje speelde sneller, effectiever en beter dan de nog puntloze tegenstander. Dat resulteerde in vijftig schoten op doel voor en negen tegen. Dat leverde dus ook nog volop goals op, waaronder twee keer twee binnen een minuut. Eerst scoorden Mike Collard en Eruan Hendriks in de openingsfase, terwijl later Roy Ansems twee keer doel trof achter elkaar. Dat gebeurde zelfs binnen tien seconden.

In de tussentijd voerden Delaney Hessels (2) en Floris van Elten de score nog verder op. Ninho Hessels had drie assists, Bob Gerretsen en Jay de Ruiter ieder twee. Eerder op de dag won Zuid-Korea met slechts 1-0 van China om de eerste plaats in het toernooi te claimen. België verloor met 5-8 van Kroatië en moet morgen van Israël winnen om in de poule te blijven.