Doug Mason spreekt de spelers toe tijdens het wereldkampioenschap in Tallinn.
Doug Mason spreekt de spelers toe tijdens het wereldkampioenschap in Tallinn. — © Marco Spelten/IJshockey.com

21 januari 202218:41

Door Joep Meijsen

Uitgebreide longlist Oranje richting WK in Kroati√ę

Het Nederlandse mannenteam begint de voorbereiding op het wereldkampioenschap Division IIA dat eind april wordt gespeeld in het Kroatische Zagreb. Bondscoach Doug Mason heeft een uitgebreide voorselectie bekendgemaakt.

Het is door corona alweer een tijd geleden dat Oranje een wereldkampioenschap speelde. Dat was het WK Division IB in Estland in 2019. Daarna speelde Oranje nog wel de voorronde voor de Olympische Spelen, met wedstrijden in Spanje en Kazachstan. De WK's in 2020 en 2021 gingen onder invloed van de coronapandemie niet door. Nu staat voor Oranje van 24 tot en met 30 april het wereldkampioenschap in Zagreb op het programma, met naast het gastland ook Spanje, China en Isra√ęl als deelnemers.

Bondscoach Doug Mason voerde in de voorselectie van Oranje een verjonging door. Tilburg Trappers blijft de hofleverancier, maar de deelname van spelers van de Oberliga-deelnemer blijft net als de afgelopen jaren afhankelijk van de beschikbaarheid omdat de play-offs in Duitsland overlappen met de speeldata van het wereldkampioenschap. Op 14 februari is er een centrale training in Tilburg voor spelers die in Nederland spelen en niet uitkomen voor Tilburg Trappers in de Oberliga.

Voorselectie

Goalies: Martijn Oosterwijk, Julian van Nes, Joram van de Velde, Almer de Boer, Jowin Ansems, Ruud Leeuwesteijn

Defense: Niels van der Vossen, Noah Muller, Giovanni Vogelaar, Stijn Knoop, Levi Smeets, Viktor Nordemann, Floris van Elten, Ernesto Klem, Justin van Baarsen, Bjorn Borgmann, Boet van Gestel, Frits Doop, Bob Gerretsen, Jordy van Oorschot, Alexei Loginov, Killian van Gorp, Jordy Verkiel, Ninho Hessels

Forwards:
Joey Oosterveld, Nick Verschuren, Justin Evers, Dennis Sikma, Eef Gerritsen, Jay de Ruiter, Roy Ansems, Toby Collard, Jay Huisman, Dean Versteeg, Mike Collard, Marvin Timmer, Mitch Koumans, Remco Hamers, Luca Heutmakers, Billy Grapperhaus, Guus van Nes, Pim v der Meulen, Jay Lesteluhu, Mickey Bastings, Danny Stempher, Raymond v der Schuit, Reno de Hondt, Bison Bartek, Jonne de Bonth, Tijn Jacobs, Wouter Sars, Ties van Soest, Delaney Hessels, Diego Hofland, Daniel Sprong

Delen