Beneliga logo 2015

27 november 201622:50

Door Joep Meijsen

Uitzeges voor Eaters en Flyers

Geleen en Heerenveen deden op zondag goede zaken in uitwedstrijden. Eaters won de ontmoeting in Leuven, terwijl Flyers de punten meenam uit Tilburg.

Chiefs Leuven - Laco Eaters Geleen

Geleen deed zondag goede zaken in Leuven, een ploeg die nipt boven Eaters staat op de ranglijst van poule B van de Beneliga. De Limburgers boekten hun tweede overwinning in reguliere speeltijd in zeven wedstrijden met een 4-6 overwinning in de ontmoeting met de Chiefs. Eaters pakte na tien minuten spelen de leiding in de wedstrijd via een goal van Slawomir Krzak en gaf deze voorsprong nooit meer uit handen, al kwam Leuven nog twee keer tot op Ă©Ă©n doelpunt terug. Kay Gielen, Lars Engwegen, Jord Smit, Jeffrey Mens en Lars van Sloun waren de andere succesvolle schutters namens Geleen. Deniss Baskatovs (2), Gabriel David Yeung en Boris Kolyasnikov zorgden voor de tegengoals. Leuven blijft hierdoor met tien punten in zeven wedstrijden op de vierde plaats staan in de poule. Eaters staat hier met evenveel wedstrijden twee punten op achter.

Tilburg Trappers - Unis Flyers Heerenveen

Heerenveen won ook de vierde wedstrijd in de Beneliga-campagne. De manschappen van coach Mike Nason pakten op zondagavond een 1-4 overwinning in Tilburg. Flyers scoorde al zijn treffers in de openingsperiode via Tony Demelinne, Ronald Wurm, Yan Turcotte en Mark Hoekstra. Twee van de goals werden gescoord met twee man meer op het ijs. In het restant van de ontmoeting wist alleen Boris Coehorst namens Tilburg het net nog te vinden.