Final Four 2019 Flyers Devils Wurm

6 mei 201907:22

Door Joep Meijsen

Unis Flyers verlengt met Ronald Wurm

Unis Flyers Heerenveen heeft het contract met aanvaller Ronald Wurm met twee jaar verlengd. Hij gaat daarmee zijn zesde en zevende seizoen in bij Flyers.

Flyers maakte de contractverlenging vanmorgen bekend op de eigen website. Ronald Wurm was na Marco Postma en Adam Bezak de nummer drie op de topscorerslijst van Heerenveen. In 31 wedstrijden in Beneliga en play-offs kwam hij tot 31 goals en 41 assists. De in Den Haag geboren aanvaller was eerder actief voor Den Haag, Amsterdam, Eindhoven en in Tsjechiƫ. In 2014 verhuisde hij naar Heerenveen, waar hij sindsdien zijn ijshockey heeft gespeeld. Wurm was ook jarenlang een vaste keuze in de nationale ploeg. Hij speelde zijn laatste wereldkampioenschap twee jaar geleden in Belfast.

Wurm blikt op de website van Flyers terug op het afgelopen jaar. 'Ik heb persoonlijk wel een goed seizoen gedraaid. Vooral in de tweede helft van het seizoen, toen ik in een lijn kwam met Marco Postma en Tony Demelinne. Zij hebben het mogelijk gemaakt om mij goed te laten presteren, en dus gaan de credits merendeels naar hen. Maar hoe ouder ik word, hoe minder mijn persoonlijke statistieken mij interesseren. Ik prefereer de teamprijzen en het is een domper dat we afgelopen seizoen geen hoofdprijzen hebben gehaald los van de Ron Berteling-schaal.'

Selectie krijgt vorm

Unis Flyers werd in de halve finales van de beker en het landskampioenschap uitgeschakeld en verloor de finale van de Beneliga van Herentals, dat gisteren de contractverlenging van coach Jeffrey van Iersel bekendmaakte. Met de terugkeer van Wurm krijgt de selectie van Flyers voor volgend jaar steeds meer vorm. De club maakte eerder bekend dat doelman Martijn Oosterwijk vanuit Zweden terugkeert als opvolger van de gestopte Sjoerd Idzenga. Ook werd Trevor Petersen als nieuwe import geĆÆntroduceerd en verlengden Pippo Limnell, Adam Bezak en Jasper Nordemann. Trevor Hunt heeft nog een doorlopend contract.

Lees meer over de contractverlenging van Ronald Wurm op de website van Flyers >>>