10 juli 200800:00

Door Remco

Utrecht breidt selectie uit

IJshockeyclub Utrecht heeft een reeks van zijn Nederlandse spelers vastgelegd voor het nieuwe seizoen. Drie spelers met eredivisie-ervaring, Maarten de Groot, Michael Rybar en Yordan van Hoegee zijn echter niet van de partij bij de rentree van Utrecht op het hoogste niveau.

De Utrechtse club maakte bekend in een persbericht dat een rits spelers ook het komende seizoen deel uitmaakt van het eerste team. Aanvoerder Kees Slagmolen, John Versteeg, Bart van Roosmalen, Jeffrey Fousert, Valentijn Faber, Wouter Leenen, Martijn Leenen, Peter Sneijders, Roy Vermeulen, Elroy Broos en Jimmy Smit maken alleen weer deel uit van de selectie. De selectie wordt versterkt met de pas 17-jarige Mike Overweg (17). De jonge verdediger komt voort uit de eigen jeugdopleiding maar speelde vorig seizoen in Canada. De eveneens 17-jarige Jelmer van Rooij keert ook terug uit Canada , maar gaat eerst op proef meedraaien bij de Dragons.

De club moet wel afscheid nemen van een aantal bepalende spelers. Stefan Collard nam aan het einde van het vorige seizoen al afscheid van het topijshockey. De club maakt nu bekend dat ook Maarten de Groot, Michal Rybar, Onne van Elburg en goalie Yordan van Hoegee stoppen. De ervaren verdediger Rybar kan niet langer zijn werk combineren met het ijshockey en voormalig international Maarten de Groot stopt om studieredenen. De Groot deed om dezelfde redenen een paar seizoenen al een stapje terug toen hij Amsterdam inruilde voor Utrecht. De Groot speelde 53 interlands voor Oranje en kwam daarin tot 1 goal en 1 assist.

Hoofdcoach Frank Versteeg betreurt het vertrek van deze spelers: ‘Heel jammer. We hadden deze ervaren jongens er graag bij gehouden.' Versteeg hoopt nog wel op de terugkeer van de Slowaken Boris Varga en Juraj Fodrek die afgelopen seizoen een belangrijk aandeel hadden in het kampioenschap. Een delegatie van STU gaat binnenkort naar Slowakije om te praten met mogelijke aanwinsten en met manager Eduard Hartmann van Dukla Trencin. Utrecht wil met Dukla verder praten over de samenwerking tussen beide clubs.

Utrecht is nog volop bezig deelname in de Eredivisie te realiseren. De gesprekken met een belangrijke sponsor zijn in een afrondende fase beland. Zodoende komt een terugkeer van Utrecht op het hoogste niveau weer een stap dichterbij.