Dragons dantuono save 0809

29 december 200800:00

Door Joep Meijsen

Utrecht en Geleen zoeken goalies

Utrecht Dragons heeft doelman Mario D'Antuono naar huis gestuurd. De club gaat op zoek naar een vervanger. Geleen heeft ruimte gevonden om nog een extra import aan te trekken. Het gaat daarbij om een doelman of een verdediger.

Dat laten beide clubs weten. Voor D'Antuono viel het doek al tijdens de kerstdagen. Dit weekeinde stond back-up Wouter Leenen al in de opstelling, zijn eerste start in de eredivisie. ‘De afspraak bij het begin van het seizoen was, dat we een keeper wilden die wedstrijden voor ons kan winnen', zegt oud-doelman en Dragons-coach Chad Kambeitz in het Algemeen Dagblad.

De komst van D'Antuono was een verrassing in de aanloop naar het huidige seizoen. De technische leiding was eigenlijk op zoek naar een doelman uit Slowakije, maar pikte uiteindelijk onderweg de Duitse doelman op, die in eigen land keepte op het vierde niveau. In 22 wedstrijden voor Utrecht incasseerde D'Antuono meer dan honderdvijftig goals. Utrecht hoopt vroeg in het nieuwe jaar een opvolger te presenteren.

Geleen Eaters heeft overeenstemming bereikt over een regeling met de weggestuurde import KC Timmons. Hierdoor ontstaat ruimte voor het aantrekken van een extra import. Geleen hoeft hiervoor geen extra speler weg te sturen. Volgens een bericht van voorzitter Raymond Wintraeken op de website van Geleen gaat de aandacht daarbij uit naar een doelman of een verdediger. Daarbij zou een sterke nieuwe doelman de voorkeur hebben, zo melden bronnen uit Geleen.

Eaters gaat ook een assistent-coach toevoegen aan de technische staf die coach Uli Egen moet gaan ondersteunen. Egen ligt onder vuur bij de fans van Geleen vanwege het tot nu toe teleurstellend verlopen seizoen. Afgelopen week werd tijdens de thuiswedstrijd zelfs met witte zakdoekjes gezwaaid. Volgens het bestuur van Geleen is het wegsturen van de gekwalificeerde Duitser echter geen optie.