Dragons Jubileum

2 februari 201217:20

Door Joep Meijsen

Utrecht viert 40-jarig bestaan

Utrecht Dragons viert komende zaterdag het veertigjarige bestaan. De club grijpt de gelegenheid aan om te werken aan een stabiele toekomst voor de sport in de Domstad.

Utrecht Dragons heeft een paar tumultueuze jaren achter de rug. De club keerde tijdelijk terug op het hoogste niveau, maar wist dit uiteindelijk niet rond te rekenen. Dieptepunt was een inbraak in de kleedkamer van de club. Terug in de eerste divisie was Utrecht weer op weg naar stabiliteit, toen afgelopen jaar de penningmeester er met het geld vandoor ging.

Met inzet van spelers, sponsoren en vrijwilligers lukte het om de club overeind te houden en dit jaar weer ijshockey te spelen, met de jeugd, maar ook met een team in de eerste divisie. De club is echter nog niet terug op het niveau van voor de diefstal door de penningmeester. Met de jubileumwedstrijd wil de club niet alleen terugkijken naar de afgelopen veertig jaar, maar ook werken aan de toekomst.

Het initiatief is afkomstig van het bestuur van de club en vijf Utrechtse zangers die zich belangeloos willen inzetten voor het Utrechtse ijshockey. Centraal op de avond staat de wedstrijd van het eerste divisieteam van Utrecht tegen Zoetermeer Panters, die om kwart voor acht begint. Rondom de wedstrijd zijn er talloze activiteiten, terwijl na afloop de vijf artiesten uit Utrecht een spetterend concert zullen verzorgen.

Het loont voor ijshockeyliefhebbers om vroeg naar de Vechtsebanen te komen. Vanaf 18.45 uur spelen oud-leden van de Utrechtse ijshockeyclub een onderlinge wedstrijd die vast herinneringen aan vroeger terug zullen brengen. Toegang tot de beide wedstrijden en het concert kosten 7,50 voor reguliere bezoekers en 2,50 euro voor 65-plussers en de jeugd tot vijftien jaar. Meer info via de website van de Utrechtse ijshockeyclub.