Lars den Edel 2017 2018 Pieter Jord Hovenga

21 juni 201907:28

Door Joep Meijsen

Van Aalderen, Den Edel en Hoekstra blijven Flyers

Heerenveen heeft een drietal contractverlengingen bekendgemaakt. Aldo van Aalderen, Lars den Edel en Mark Hoekstra tekenden allen voor één jaar bij.

De 23-jarige Lars den Edel maakte afgelopen voorjaar zijn debuut in de nationale ploeg tijdens het wereldkampioenschap in Tallinn, Estland. In Beneliga en play-offs speelde hij in totaal zestien wedstrijden met zeven goals en zes assists als resultaat. Hij miste de nodige wedstrijden door blessureleed.

De 27-jarige Aldo van Aalderen speelt al zijn hele leven bij Heerenveen en maakt al sinds 2011 deel uit van de selectie van de club. Hij speelde 29 wedstrijden in Beneliga en play-offs, waarin hij goed was voor zes goals en zes assists, met ruim zestig strafminuten.

Mark Hoekstra (24) keert ook terug voor een nieuw seizoen in de defensie van Flyers. Ook voor hem geldt dat hij afkomstig is uit de eigen kweek van Flyers en al jaren een vaste waarde is in de hoofdmacht. Flyers speelde dertig wedstrijden met twee goals en twee assists als statistieken.

Meer informatie via de website van Unis Flyers >>>

Foto: Pieter-Jord Hovenga