2001 2362

17 januari 202021:00

Door Joep Meijsen

Van der Schuit van Nijmegen naar Tilburg

Tilburg Trappers heeft de selectie met onmiddellijke ingang uitgebreid met aanvaller Raymond van der Schuit. De geboren Rotterdammer speelde tot nu toe dit seizoen voor Nijmegen in de Beneliga.

Dat meldt Trappers op de eigen website. Van der Schuit was bij Nijmegen tijdens de bekercompetitie de nummer twee van de topscorerslijst met 19 punten in 10 wedstrijden. In elf competitiewedstrijden in de Beneliga voegde hij hier nog veertien punten aan toe, waarmee hij de nummer vier is in Nijmegen. Van der Schuit speelde afgelopen woensdag nog de bekerfinale met Nijmegen.

Van der Schuit maakte onlangs ook nog deel uit van de selectie van Oranje onder leiding van zijn nieuwe coach Bohuslav Subr. Met het Nederlands team plaatste Van der Schuit zich voor de volgende ronde van de Olympische Kwalificatie. Trappers was op zoek naar versterking van de selectie vanwege verschillende blessures en andere afwezigen in de selectie.

Volgens coach Subr heeft de club goed gekeken wie er mogelijk beschikbaar waren en viel het oog op Van der Schuit als een van de weinig opties die goed genoeg zijn. 'Hij stond bovenaan ons lijstje vanwege zijn aanvallende capaciteiten wanneer hij met goede spelers om zich heen speelt, zoals wij die hebben. Daarnaast is hij nog redelijk jong en heeft hij nog ruimte om te groeien.'

Van der Schuit speelt vrijdagavond nog niet mee bij Trappers in de wedstrijd tegen Essen Moskitos.