Van Hulten begon het afgelopen seizoen in het Beneliga-team van Tilburg, maar promoveerde al snel naar de ploeg in de Oberliga. In de reguliere competitie was hij in 22 wedstrijden goed voor tien goals en zes assists met vier strafminuten. In veertien play-offwedstrijden voegde hij hier nog twee doelpunten en twee assists aan toe in het voor Tilburg zo succesvol verlopen jaar.

Een seizoen eerder speelde Van Hulten in de Beneliga voor Zoetermeer, terwijl hij in het seizoen 2014-15 al een jaar bij Kemphanen speelde. In 2012-13 speelde Van Hulten nog een aantal interlands voor Nederland tijdens de Olympische Kwalificatie en het wereldkampioenschap. Zijn oudere broer Angelo van Hulten speelde vorig jaar al in Eindhoven en verlengde zijn contract, zodat de broers weer bij dezelfde ploeg spelen. 

'Ben echt blij met de aanstelling bij Eindhoven. We zullen met een competitief team de strijd aangaan. Door middel van mijn terugkeer, fijn om weer in één team met m’n broer Angelo te spelen. Ik heb veel zin in het nieuwe seizoen en hoop met mijn ervaring belangrijk te kunnen zijn voor het team', zo wordt Ritchie van Hulten geciteerd in het persbericht.

Eerder maakte Kemphanen al een reeks verlengingen bekend. Zo werd de 23-jarige voormalige jeugdinternational Koen Bakker opnieuw vastgelegd, net als doelman Junior van den Hout. Ook de broers Lucca en Damian Kluijtmans zijn komend seizoen weer te zien in het shirt van Eindhoven Kemphanen. Ook jeugdinternationals Jorn van Soest en Niek van der Meulen zijn er weer bij.