Trappers Van Iersel

24 april 200900:00

Door Joep Meijsen

Van Iersel vertrekt naar Eaters

Jeffrey van Iersel vertrekt na elf seizoenen bij Tilburg Trappers. Hij ondertekent binnenkort een contract bij Eaters Geleen. Peter van Biezen en Dennis ten Bokkel twijfelen nog over hun toekomst bij de recordkampioen, die stevig de buikriem gaat aanhalen.

‘Hoewel ik het liefst was gebleven, was het geen optie meer om door te gaan bij Trappers', zegt Van Iersel in Brabants Dagblad. ‘De laatste tijd is gebleken dat er weinig waardering vanuit de club is. Daarnaast worden beloftes niet nagekomen', aldus de voormalige international. Van Iersel kreeg in de druk bezette defensie van Trappers afgelopen seizoen weinig ijstijd.

Ook clubicoon Peter van Biezen twijfelt over zijn toekomst. Hij heeft de club een week uitstel gegeven om met een laatste aanbieding te komen. Van Biezen uitte eerder in het regionale dagblad al forse kritiek op Trappers. Hij toonde zich vooral verbitterd over de verminderde ijstijd in de play-offs na de komst van Doug Stienstra. Van Biezen speelde net als Van Iersel zijn hele loopbaan bij Trappers.

Dat geldt ook voor oud-international Dennis ten Bokkel. Hij voerde een gesprek met Trappers, maar hield daar een weinig positief gevoel aan over. ‘Uit het gesprek is weinig waardering gebleken. Alle opties zijn nog open: door bij Trappers, stoppen of naar een andere club. De Nederlandse jongens waren aanvankelijk blij met de frisse start van de club, maar krijgen nu het deksel op de neus. Ik heb van meer spelers gehoord dat ze geen goed gevoel hebben overgehouden aan de gesprekken', zegt hij in Brabants Dagblad.

Trappers-voorzitter Frans van Dommelen komt met een weerwoord. Hij kan zich de teleurstelling van de spelers voorstellen, maar volgens hem zijn bezuinigingen noodzakelijk. Mede door de economische crisis gaat het budget van de club met enkele tientallen procenten omlaag. ‘Aan de ene kant vond ik dat we de laatste jaren een te royale begroting hadden. Aan de andere kant moeten we eerst wachten wat de inkomsten zijn om te weten wat we kunnen uitgeven. Maar de besparing zal niet direct invloed hebben op de kwaliteit.'

De bezuinigingen leiden er ook toe dat Trappers met minder imports wil gaan werken. Dit moeten echter wel betere spelers zijn. In de jeugdopleiding wordt juist meer tijd en geld geïnvesteerd. De voorzitter van Trappers begrijpt waarom Van Iersel vertrekt. ‘Jongens achteraan de twintig moeten tot de eerste keus behoren, want anders kiezen we liever voor jongens die begin twintig zijn en nog progressie tonen.'