Eaters van iersel chat 1112

5 mei 201722:25

Door Joep Meijsen

Van Iersel volgt Mizerek op bij Nijmegen

Nijmegen Devils heeft een opvolger gecontracteerd voor Josh Mizerek. Het gaat om oud-international Jeffrey van Iersel, die vorig seizoen zijn debuut maakte als coach in de Beneliga bij Den Bosch. Bij de ploeg uit Den Bosch treedt Willem van de Kraak aan.

Van Iersel krijgt bij Nijmegen de leiding over de teams die uitkomen in de Beneliga en de Eerste Divisie. De club verwacht op korte termijn ook een nieuwe hoofdcoach voor de jeugdteams aan te kunnen stellen. Volgens Van Iersel kwam de overeenkomst met Nijmegen snel tot stand. 'Ik werd zo'n twee weken geleden gepolst of ik misschien interesse had om eens met Nijmegen te praten omdat daar nog een vacature open was', vertelt hij in het persbericht.

Hij voerde enkele telefoongesprekken met Ronnie Plamont en Hans Cleijne, dat hem een goed gevoel gaf over de organisatie. 'Ik denk met mijn ervaring (ook als speler) dat op dit moment bij weinig clubs zo goed op orde is', zo wordt Van Iersel geciteerd.

Van Iersel stapte na afloop van het seizoen in de Beneliga op bij Den Bosch, met wie hij door blessures en afgehaakte spelers een moeizaam slot van het seizoen had. Voor Nijmegen heeft hij hogere verwachtingen. 'Sportief zie ik dit jaar genoeg mogelijkheden. Zowel prestatiegericht maar ook een deel opleiden van jongere spelers. We willen daarin ook een stap richting het professionele gaan maken.'

Van Iersel: 'Mijn mening is als je op het hoogste niveau in je land kunt spelen moet je daar ook serieus mee omgaan. Mijn ervaring vooral als speler met Nijmegen is dat je hier nooit een makkelijke avond had als je hier op bezoek moest, zowel met
Tilburg als met Geleen. Dat moeten we met zijn allen weer zien terug te krijgen.'

De 38-jarige Van Iersel stond recent nog op het ijs bij de nationale ploeg. Daar liep hij in de voorbereiding stage in verband met zijn opleiding tot ijshockeycoach niveau 3 die hij aan het afronden is. Met Den Bosch eindigde hij afgelopen seizoen op de laatste plaats in poule B van de Beneliga met 7 punten uit 19 wedstrijden. Nijmegen eindigde met exact dezelfde statistieken op de laatste plaats in poule A.

De geboren Tilburger doorliep alle leeftijdsgroepen bij Jong Oranje en vertegenwoordigde de nationale ploeg op acht wereldkampioenschappen.Voor het laatst was dat het geval in 2014-15 in Litouwen. Met Tilburg en Geleen won hij als speler vier nationale bekers en vier landstitels.

Nijmegen Devils maakte gisteren bekend afscheid te nemen van Josh Mizerek, maar het besluit om zonder de Amerikaan verder te gaan was al eerder genomen.

De positie van Van Iersel....

Bij Den Bosch wordt ingenomen door Willem van de Kraak, die vorig jaar nog bij Eindhoven in de bank stond. Die zal daar de jeugd de kans moeten geven. Geld voor versterkingen is er bij de Red Eagles niet. 'We zijn de club met de kleinste begroting en dat zal nog wel even zo zijn', zo wordt voorzitter Chris Barneveld van Den Bosch geciteerd in Brabants Dagblad.