Eaters vs Kemphanen 271111

27 november 201122:59

Door Joep Meijsen

Veel goals op slotdag beker

Drie wedstrijden op zondag vormden het slotstuk van de bekercompetitie voor 2011. Spannend waren de ontmoetingen niet. Eaters klopte Kemphanen met 3-0, Herentals was met 8-1 te sterk voor Amsterdam en Heerenveen behaalde een overwinning met liefst 9-0 in Turnhout.

Zaterdagavond waren de laatste beslissingen in de bekercompetitie al gevallen, dus waren het ontmoetingen om spreekwoordelijke baard van de keizer. Sami Heinonen bracht in eigen huis een shutout op zijn naam, terwijl Erik Tummers, Shawn Colleymore en Dennis ten Bokkel aan de andere kant wisten te scoren in een weinig opmerkelijke wedstrijd. De eindstand was al iets meer dan een minuut spelen in de tweede periode bereikt.

Amsterdam Capitals liet de laatste kans op een puntje in de bekercompetitie lopen in Herentals. De Belgische tegenstander liep uit naar een 8-1 overwinning, waardoor het gemiddelde aantal tegendoelpunten van Amsterdam in de zestien wedstrijden bleef steken op 9,7. Opvallend was dat zeven de acht goals van Herentals door Belgische spelers werden gescoord. Alleen Rob Lawrance droeg een goal bij.

Daarbij was het een goede wedstrijd voor de families Morgan en Vercamman. Vincent Morgan (2), Mitch Morgan, Joep Vercammen (2) en Ben Vercammen wisten allemaal het net achter doelman Wim van den Hout te vinden, evenals Nils Vroemans. Fons van Hoorn nam de eretreffer namens Amsterdam voor zijn rekening, zijn eerste goal in de eredivisie. Bij het door blessures geplaagde Amsterdam stond Alexander Schaafsma in de opstelling.

Friesland Flyers lijkt de aan/uit-knop van de doelpuntenmachine gevonden te hebben. In de laatste twee wedstrijden van de bekercompetitie scoorde de ploeg uit Heerenveen liefst 23 keer en incasseerde daarbij geen enkele treffer. Een door blessureleed getroffen Turnhout slaagde er zondag niet in tot goed verweer te komen en incasseerde negen treffen.

Michael Nason zette zijn goede vorm van eerder in het weekeinde voort met drie goals, Joey Sides wist tweemaal doelman Tyler O'Brien te verschalken, terwijl ook Brent Janssen, Wesley Hendriks, Jason Visser en Andrey Levitin tot scoren kwamen namens de Friesen, die door de twee overwinningen dit weekeinde op gelijke hoogte komen met Eindhoven op de vierde plaats, maar de ploeg uit de Lichtstad op onderling resultaat naar de halve finales van de beker ziet gaan.