Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Veel transfers in België

Veel transfers in België

Het nieuwe seizoen nadert met rasse schreden, zo begint de Belgische bekercompetitie komend weekeinde. HYC Herentals maakte gisteren de komst van twee nieuwe imports bekend, terwijl in Luik vier spelers besloten op te stappen.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Nieuwe Canadezen voor HYC

HYC Herentals nam deze zomer afscheid van de Canadese aanvaller Jacob Laliberté. Gisteren werd bekend dat twee nieuwe Canadezen naar Herentals komen. Ten eerste versterkt Chad Brears de regerend bekerwinnaar van België.  Brears is een 26-jarige right wing uit Cold Lake, Alberta.  De 1.83 meter lange forward speelde vier jaar in de NCAA in Huntsville. Vorig seizoen maakte hij zijn profdebuut in de SPHL waar hij het seizoen begon voor Pensacola Ice Flyers en al snel overstapte naar Columbus Cottonmouths.  In 43 wedstrijden behaalde Brears 15 goals en 8 assists.

De tweede versterking voor Herentals is Shawn Hulshof. De 24-jarige forward uit Ontario speelde ook vier jaar in de NCAA maar dan voor de State University of New York in Oswego.  Ook speelde Hulshof vier wedstrijden voor Indy Fuel in de ECHL. Hulshof begon dit seizoen bij de Franse kampioen Gap en speelde ook twee wedstrijden voor Gap in de Champions Hockey League waarin hij eenmaal scoorde.  Eind augustus nam de Franse club echter al afscheid van Hulshof.

Trevor Hunt blijft ook in Herentals actief. De voormalig speler van Flyers geldt niet meer als import, de Canadees is nu statusspeler voor Herentals.

Spanningen in Luik

De Bulldogs maakte gisteren bekend dat vier spelers zijn opgestapt. Het gaat om doelman Jean Cornelis en veldspelers Jordan Gillet, Paul en Pierre Cornelis. De club maakte ook bekend dat Stef Verhulst de overstap maakt vanuit Geleen. Verhulst wordt tweede goalie achter Tom Prodi.

Antwerpen breidt selectie uit

Gisteren viel al te lezen dat Antwerpen verder moet zonder Niki de Herdt. Ook captain Tim Vos stopt met ijshockey en routinier Marek Ziarny verliet Antwerpen deze zomer voor Mechelen. Phantoms haalde wel een aantal versterkingen binnen. Zo komt goalie Mike Jansen over vanuit Herentals en Quentin Rondia vanuit Luik. Marek Mravec is de nieuwe import voor Phantoms. Mravec is een 23-jarige Slowaakse verdediger die nagenoeg zijn hele leven voor Zilina heeft gespeeld. Mravec woont en werkt in de buurt van Antwerpen.

Sharks Mechelen

Mechelen speelt dit seizoen nog niet in de Beneliga maar speelt uiteraard wel in de Belgische bekercompetitie. De ploeg timmert behoorlijk aan de weg. Vorig seizoen kende Mechelen al een sterk seizoen met routiniers als Jesse Raekelboom (Ex-Trappers) en Olivier Bouchard. Afgelopen zomer kwamen daar nog een aantal bekende namen bij. Vanuit Leuven kwamen goalie Mike Gysbrechts en aanvaller Martin Vachal en ook Kristof van Looy en Marek Ziarny zullen voor Sharks gaan spelen. De Slowaak Branislav Remen wordt de hoofdcoach in Mechelen. De pas 36-jarige Remen speelde al in België voor Heist op den Berg en Leuven. Bij Chiefs was Remen ook actief als coach.

Programma

Zaterdagavond begint de bekercompetitie met de wedstrijden Leuven – Herentals (20.00 uur) en Antwerpen – Luik (20.30 uur). Zondag speelt Turnhout Tigers thuis tegen Leuven om 20.00 uur.

Herentals-Bulldogs_BekerBelgie_kampioensfoto_02-2017
Nieuws Game Center Spelers Teams Forum