Kemphanen verbruggen close 0809

11 mei 200900:00

Door Joep Meijsen

Verbruggen blijft Kemphaan

International Nick Verbruggen heeft zijn contract met Eindhoven Kemphanen met één jaar verlengd. Zijn bijna naamgenoot Nick Verschuren vertrekt juist bij de Eindhovenaren. Hij heeft onderdak gevonden bij Geleen.

Verbruggen maakte dit voorjaar zijn debuut voor Oranje op een wereldkampioenschap. Tijdens het WK in Polen maakte hij deel uit van de defensieve topvier van het Nederlands team. De uit Victoria in de Canadese provincie British Columbia afkomstige verdediger speelt al sinds het seizoen 2003-04 in de Nederlandse competitie. Eerst een jaar in Geleen, daarna vier seizoenen in Nijmegen.

Vorig jaar had Verbruggen in 41 wedstrijden voor Eindhoven drie goals en twaalf assists. ‘Nick beschikt over een enorm ijshockey hart en mag worden gezien als de stille kracht van het team het afgelopen seizoen. Hij beschikt over een ruime dosis ervaring, is niet opvallend doch altijd zeer solide in onze verdediging. Daarnaast is Nick een leuke kerel welke goed ligt in het team en fungeert als een der steunpilaren', aldus Leo van den Thillart, trainer coach van Eindhoven Kemphanen.

De negentienjarige Nick Verschuren vertrekt bij Eindhoven. De in Eindhoven geboren aanvaller debuteerde vorig seizoen bij Kemphanen in de eredivisie. In achttien wedstrijden had hij twee assists. Verder kwam hij in tien wedstrijden uit voor de IJsbrekers, het team waar hij de afgelopen jaren voor speelde in de eerste divisie. In tien wedstrijden had hij daar vijf goals en vijf assists. Een jaar eerder was hij de teamtopscorer bij IJsbrekers.

Voor Geleen is Verschuren de tweede nieuwkomer. Eerder werd al bekend dat Jeffrey van Iersel de overstap maakt vanuit Geleen. Het aantrekken van Verschuren past in de strategie van Geleen om het aantal imports terug te dringen door een kern van ervaren en talentvolle Nederlandse spelers te vormen. ‘. Het aantal buitenlandse spelers binnen de selectie zal dan ook gestaag teruggebracht worden in de komende jaren, waardoor de Nederlandse spelers meer en meer een sleutelrol kunnen vervullen binnen het team', zegt voorzitter Raymond Wintraecken.