Jeroen Klijberg Wim Kuit Trofee

19 januari 202111:54

Door Joep Meijsen

Video: Jeroen Klijberg wint Wim Kuit-trofee

De prijs voor de meest waardevolle scheidsrechter of linesman gaat naar Jeroen Klijberg. Hij neemt op aangepaste wijze de Wim Kuit-trofee in ontvangst.

De komende twee weken worden alle winnaars van de individuele awards van het seizoen 2019-20 bekendgemaakt. Dit gebeurt normaal veel eerder in het seizoen, maar omdat het ijshockey in Nederland dit seizoen vanwege corona grotendeel stilligt is gekozen voor een online uitreiking. Als eerste prijs is de Wim Kuit-trofee voor de meest waardevolle scheidsrechter of lineman uitgereikt.

Jeroen Klijberg, die met een list naar Stappegoor werd gelokt om de prijs in ontvangst te nemen, volgt Nick Verbruggen op als winnaar van de Wim Kuit-trofee. Hij wordt door gastheer Tim van der Meulen verrast en krijgt van referee in chief Martin de Wilde via een online verbinding een toelichting op de vraag. ‚ÄėHet is een eer en ik krijg er vertrouwen van. Het doet me goed‚Äô, zegt Klijberg in een eerste reactie.

De prijs voor de meest waardevolle scheidsrechter of linesman in de hoogste Nederlandse ijshockeycompetitie is genoemd naar Wim Kuit die vanaf de jaren zestiger jaren tot 1997 was lid was van de scheidsrechterscommissie van de Nederlandse IJshockey Bond. In die periode vervulde hij vijftien jaar de functie van referee-in-chief. Wim Kuit is erelid van de Nederlandse ijshockeybond.

Overzicht alle winnaars >>>

Delen