Whitecaps logo 2011

30 januari 201217:11

Door Joep Meijsen

Vier aanwinsten voor White Caps

Turnhout White Caps heeft zich op de valreep versterkt met vier nieuwe spelers. Het betreffen drie imports en een jonge Belgische doelman.

White Caps moest zich enkele weken geleden terugtrekken uit de North Sea Cup toen een deel van de imports de club besloot te verlaten. Met de Nederlandse ijshockeybond kon geen overeenstemming worden bereikt over vervanging van deze spelers, waardoor de club geen competitief team meer op het ijs kon brengen. In België werd na crisisoverleg besloten dat Turnhout drie nieuwe imports mocht halen voor de bekerfinale en de strijd om
het Belgische kampioenschap.

De 33-jarige Jimmy Ögren speelde enkele jaren geleden al een jaartje in Turnhout en keert nu terug naar de ploeg. De Zweed was de afgelopen jaren op het derde niveau actief in eigen land. In 2006-07 pakte hij 35 goals en 27 assists mee in 27 wedstrijden voor Turnhout. Dit seizoen was hij voor zo ver bekend niet actief. De 22-jarige Canadese verdediger Dustin Korlak speelde dit seizoen en vorig jaar in de Duitse Oberliga voor respectievelijk Hannover Braves en Adendorfer EC. In eigen land speelde hij op lager niveau. Dit jaar had hij 23 wedstrijden voor Adendorfer, waarin hij negen keer scoorde en tot 16 assists kwam.

De 24-jarige Zweedse doelman Joel Enlund komt ook vanuit de derde liga in Zweden. Hij is ook een oude bekende voor België, hij had eerder twee seizoenen bij Olympia Heist op den Berg. De afgelopen twee jaar speeldehij voor AIK Härnöstad in Division I in Zweden, waar hij een save-percentage had van rond de .900. Zijn back-up wordt de 17-jarige Antwerpenaar Mike Gysbrechts, die uitkomt voor Jong België, maar de laatste jaren in Finland vertoefde.

Met de overgebleven imports en de Belgische kern van Turnhout gaat de ploeg nu komende zondagmiddag de bekerfinale tegen Herentals spelen. Deze wedstrijd is live te zien bij de publieke omroep in België.