Trappers Essen feb19 07

7 februari 201909:01

Vierde zege op rij voor Trappers

Woensdagavond was er een volledige speelronde in de Oberliga. Trappers won thuis met 6-4 van Moskitos Essen. Kevin Bruijsten scoorde tweemaal voor de koploper in de Oberliga.

Essen kwam tot slechts twee schoten op doel in de eerste periode, toch kwam Moskitos na vier minuten op voorsprong in Stappegoor. Iets meer dan een minuut later was het alweer gelijk. Nick de Ruijter scoorde zijn derde doelpunt van het seizoen in pas zijn zevende wedstrijd. De Ruijter zou in de tweede periode niet meer terugkeren op het ijs. Hopelijk valt de blessure voor de Ruijter deze keer mee.

Na zeventien minuten kwam Tilburg voor het eerst op voorsprong. Mitch Bruijsten scoorde shorthanded de 2-1, zijn 31e doelpunt van het seizoen. In de tweede periode liep Tilburg uit naar een 4-2 voorsprong en zag Trappers ook nog een doelpunt afgekeurd worden. Wouter Sars en Kevin Bruijsten waren trefzeker namens Trappers. Voor de jonge aanvaller Sars was het zijn tweede doelpunt dit seizoen.

Tilburg liep in de derde periode in eerste instantie uit naar 6-2 dankzij de tweede treffer van Kevin Bruijsten en opnieuw een shorthanded goal ditmaal van Nardo Nagtzaam. In de laatste zeven minuten werd het nog heel even spannend toen Essen nog tweemaal scoorde. De overwinning van Trappers kwam echter niet meer in gevaar.

Trappers komt daardoor op 94 punten, zeven meer dan nummer twee Hannover Scorpions. Vrijdagavond speelt Trappers opnieuw thuis, dan tegen nummer negen Leipzig.