Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Den Bosch Red Eagles Eindhoven Kemphanen Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Vijf Flyers tekenen bij in Friesland

Vijf Flyers tekenen bij in Friesland

De selectie van regerend kampioen en bekerwinnaar Heerenveen krijgt steeds meer vorm. Vijf spelers verlengden hun contract met de club voor één jaar.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

De club maakte bekend dat het gaat om Mark Hoekstra, Kenny Welles, Aldo van Aalderen, Lars den Edel en Dennis Sikma.

Verdediger Mark Hoekstra is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke waarde in de verdediging van Flyers. Hoekstra maakte in 2015 in Jaca zijn debuut op een WK voor het Nederlands team. Coach Mike Nason:  ‘Hij is zeer stabiel in zijn prestasties en mede daardoor zeer waardevol voor ons. Het afgelopen seizoen maakte hij opnieuw progressie.’

Kenny Welles keert ook terug bij de UNIS Flyers. Welles komt uit de eigen jeugd en speelde ook nog twee seizoen in Eindhoven in combinatie met het NIJA-programma.  Sinds de start van de Beneliga is de 22-jarige verdediger een vaste waarde in de hoofdmacht van Flyers.

Flyers_Beneliga_Hoekstra stil_2017

De 25-jarige Aldo van Aalderen gaat voor zijn zevende seizoen bij het eerste team in Heerenveen. De aanvaller kwam vorig seizoen tot zes goals en elf assists. Nason over van Aalderen: ‘Aldo wist zich afgelopen seizoen sterk te verbeteren doordat hij zijn eigen grenzen verlegt. Hij snapt het spel en kent zijn rol in het team. Hij is een absolute teamspeler en komt voor zijn medespelers op wanneer dat nodig is.’

Lars den Edel was vorig jaar een nieuw gezicht in de selectie van Flyers. De 21-jarige forward keerde terug naar Heerenveen na een jaar in de Verenigde Staten en net als Welles een verblijf bij de NIJA in Eindhoven. Den Edel behaalde vorig seizoen acht goals en dertien assists. Hij maakte een tijd deel uit van de eerste lijn na het vertrek van Cory MacIntosh en voor de komst van Adam Bezak.

Tenslotte blijft ook jeugdinternational Dennis Sikma trouw aan Flyers. De 18-jarige forward scoorde vorig jaar éénmaal in de Beneliga en speelde ook voor het nationale U18-team.

Eerder verlengde Flyers al de contracten van sterkhouders Sjoerd Idzenga, Pippo Limnell, Yan Turcotte, Ronald Wurm, Marco Postma, Tony Demelinne en Adam Bezak.

Flyers_Beneliga_van Aalderen actie_2017
Nieuws Game Center Spelers Teams Forum