Flyers pollastrone close 1213

17 november 201222:52

Vooral spanning bij Eaters - Flyers

De kwartfinales van de beker leveren weinig spanning op. Den Haag is al door en Tilburg en Eindhoven staan al met meer dan één been in de halve finales. Alleen tussen Friesland Flyers en Geleen Eaters is de terugwedstrijd van zondag nog écht spannend.

In Heerenveen slaagde Flyers er slechts in een minimale marge op te bouwen tegen Geleen. Na zestig minuten ijshockey stond er in Thialf een 3-2 overwinning op het scorebord voor de thuisploeg. Eaters trad aan met Lambert Keulen in de opstelling en kwam via Mitch Bruijsten al na ruim zeven minuten spelen op voorsprong.

Het was nota bene Lambert Keulen die tegen de eerste straf van de wedstrijd opliep en in de powerplay zorgde Alexandr Terjohins voor de gelijkmaker. Twee minuten later was het Jerry Pollastrone die Flyers op voorsprong bracht. Na een doelpuntloze tweede periode liep Flyers via Kevin Bruijsten tien minuten voor tijd verder uit. Jeffrey Mens wist de marge vijf minuten later nog te verkleinen, maar de gelijkmaker viel niet meer.

Met een verschil van slechts één doelpunt om goed te maken, zal Eaters zondag met enig vertrouwen aan de thuiswedstrijd beginnen. Dat geldt in nog grotere mate voor Tilburg Trappers, dat tegen koploper Dordrecht uit de eerste divisie een 11-2 overwinning boekte. Tim Coffman was van de partij en scoorde direct een van de treffers.

Nick de Ruijter, Peter van Biezen en Rody Jacobs scoorden ieder twee keer in de wedstrijd. De andere treffers van Trappers werden verdeeld tussen Diederick Hagemeijer, Tim Coffman, Maarten Brekelmans, Mickey Basting en Ivy van den Heuvel. Mathias Persson en Inge Mijnders scoorden de treffers namens Dordrecht Lions, dat nu op bezoek mag in Tilburg.

Zondag wordt ook de tweede wedstrijd tussen Eindhoven en het tweede team van Den Haag gespeeld. Daar is de marge wat kleiner dan in Tilburg, maar Kemphanen haalde toch een 7-2 overwinning in De Uithof. Details van deze wedstrijd ontbreken nog.

Update: Reportage over de wedstrijd tussen HIJS HOKIJ en Eindhoven Kemphanen: