Nl euverman vsoostenrijk

16 maart 200700:00

Door Joep Meijsen

Voorselectie Oranje bekend

Bondscoach Tommie Hartogs heeft zijn voorselectie voor het wereldkampioenschap in China bekendgemaakt. Opvallend zijn de afwezigheid van Mike Dalhuisen, de terugkeer van Leo van den Thillart en het voorspoedige herstel voor Marcel Kars.

Dalhuisen heeft afgezegd voor het wereldkampioenschap in verband met play-off-verplichting met zijn team, Chicago Fire, in de Verenigde Staten. De terugkeer van Van den Thillart is onder voorbehoud. De verdediger van Amsterdam heeft toegezegd in ieder geval mee te doen met de voorbereiding, maar moet voor deelname aan het wereldkampioenschap zelf nog een aantal privé-zaken regelen.

Marcel Kars heeft last van een schouderblessure, maar deze geneest dusdanig voorspoedig dat de staf van Oranje er vertrouwen in heeft dat de lange aanvaller van het Italiaanse Bolzano op tijd fit is voor deelname aan het wereldkampioenschap in de Chinese provinciestad Qiqihar. Het grootste deel van de voorselectie is identiek aan het team dat enkele weken geleden ook in de voorbereiding op het vierlandentoernooi in Frankrijk al werd geselecteerd.

De selectie werkt op maandag 19 maart de eerste centrale training in de voorbereiding op het wereldkampioenschap af. Dit gebeurt in de Jaap Edenhal in Amsterdam, waar alle oefentrainingen plaatsvinden. De geselecteerde spelers van Tilburg en Heerenveen zullen zich pas na afloop van de play-off-finale bij de groep voegen. In totaal wordt tot maandag 9 april elf keer getraind. Op 11 april wordt dan voor het eerst getraind op de baan in Qiqihar.

Oranje arriveert om te acclimatiseren een week voor het begin van het WK in China. Nederland speelt de eerste wedstrijd op zondag 15 april tegen Polen. Nieuws over oefenwedstrijden in Nederland of tijdens de voorbereiding in China is er nog niet. Van de voorselectie zullen nog enkele spelers afvallen.

De selectie
Doel: Phil Groeneveld, Sjoerd Idzenga, Ian Meierdres, Casper Swart

Defensie: Justin Bekkering, Chad Euveman, Rody Jacobs, Nick de Jong, Max van Lieshout, Jordi van Oorschot, Erik Tummers, Leo van den Thillart, Nick Verbruggen, Bjorn Willemse, Simon de Wit.

Forwards: Peter van Biezen, Bert van de Braak, Kevin Bruijsten, Diederick Hagemeijer, Ivy van den Heuvel, Marcel Kars, Matt Korthuis, Jan Jaap Natte, Lamonte Polet, Marco Postma, Akim Ramoul, Jamie Schaafsma, Andri Salomonson, Brad Smulders, Bob Teunissen, Casey Vanschagen, Jamie Visser.

Begeleiding:
Tommie Hartogs (bondscoach), Dave Livingston (ass coach), Jack America (teammanager), Bas Visser (teamarts), Richard van Delft (fysiotherapeut), Jack Bos, Bert Simons (equipment managers)