1814 0325

15 december 201723:40

Door Joep Meijsen

Vrijdag roundup: Bulldogs kloppen Nijmegen

Nijmegen Devils leed vrijdagavond in eigen huis in de Beneliga een nederlaag tegen Luik. Trappers was nipt te sterk voor Eindhoven, terwijl Den Haag en Heerenveen ruime overwinningen boekten op respectievelijk Amsterdam en Den Bosch.

Ahoud Devils Nijmegen - Luik Bulldogs

Nijmegen Devils leed in eigen huis een 5-7 nederlaag tegen Luik, waarmee de ploeg zijn koppositie in de Beneliga verspeelde. Bryan Henry sloeg in de openingsfase al twee keer toe voor Leuk in het doelpuntrijke duel, maar via Levi Houkes en Kay Gielen kwam Devils al snel weer op gelijke hoogte, alvorens Thomas Matheson Luik wederom het voordeel bezorgde.

Devils kwam vroeg in de tweede periode nog een keer langszij via Jake Hendriks, maar ook nu sloeg Luik snel weer terug. Deze keer via Akim Ramoul. Andy Kolodziejczyk zorgde voor de extra marge. Voor het einde van de periode was het echter alweer gelijk. Jake Hendriks met zijn tweede goal van de avond en Jasper Nordemann zorgden voor die doelpunten.

In de slotperiode was het echter Thomas Matheson die de uitploeg wederop het voordeel bezorgde en kort voor tijd stelde Yoren De Smet de zege veilig.

1814 0449

Hijs Hokij Den Haag - Amsterdam Tigers

Den Haag bereikte in eigen huis de dubbele cijfers tegen Amsterdam. Voor bijna zestienhonderd toeschouwers werd het 10-1 voor de Hagenaren, die in het tweede deel van de wedstrijd snel afstand namen van Amsterdam, nadat goals in de eerste periode van Jurryt Smid en Alan van Bentem de ploeg in de eerste periode al het initiatief hadden bezorgd. Ivan Muso scoorde in die periode de enige Amsterdamse treffer.

Met drie goals in maar iets meer dan een minuut na de 31e minuut brak Den Haag het Amsterdamse verzet definitief en speelde zichzelf naar een ruime zege toe. Smid, Raymond van der Schuit (2), Jeffrey Melissant (2), Oliver Pataky en Bas Britstra scoorden de goals.

Door de zege staat Den Haag met 26 punten uit tien wedstrijden aan kop van de Beneliga. Amsterdam heeft negen punten minder met twee wedstrijden minder gespeeld.

Tilburg Trappers - Eindhoven Kemphanen

Na een roerige week in Eindhoven stond Kemphanen vrijdagavond gewoon aan de start van de ontmoeting in Tilburg. De club van hoofdcoach Larry Suarez stond lange tijd op voorsprong in de wedstrijd, maar boog uiteindelijk in overtime. Het winnende doelpunt werd gescoord door Sander Horvers.

Trappers kwam via Evo Suurhoff op voorsprong, maar met twee goals in 35 seconden was het Eindhoven dat richting de eerste pauze de leiding nam. Nick Verschuren scoorde beide doelpunten. Kort na de pauze kwam ook Ritchie van Hulten nog tot scoren, waardoor Kemphanen op een 1-3 voorsprong kwam.

Daarna was het echter weer de beurt aan Tilburg, dat Jeroen van den Broek aan weerszijden van het tweede pauzesignaal de score in evenwicht zag brengen en vervolgens via Elia Urlings zelf op voorsprong kwam. Een goal van Jorn van Gestel met nog minder dan vijf minuten te spelen bracht de ploegen weer op gelijke hoogte, waardoor de overtime noodzakelijk werd.

Kemphanen pakt dus een punt en staat daarmee nu op 22 punten uit dertien wedstrijden, goed voor de vierde plaats op de ranglijst. Tilburg staat hier tien punten achter.

Unis Flyers Heerenveen - Red Eagles 's-Hertogenbosch

Heerenveen had in eigen huis weinig moeite met hekkensluiter Den Bosch. Sjoerd Idzenga had de shutout in een 12-0 overwinning voor 1500 toeschouwers in Thialf. Na de eerste periode leidden de Friezen al met 6-0, een score die daarna gestaag werd uitgebreid. Marco Postma had drie goals, Yan Turcotte en Lars den Edel twee, terwijl ook Ronald Wurm, Pippo Limnell, Marc Nijland, Brent Janssen en Kevin Nijland tot scoren kwamen.