1815 0909

23 december 201709:25

Door Joep Meijsen

Vrijdag roundup: Dubbel verlies Trappers, Hijs blijft aan kop

Tilburg Trappers leed in eigen huis in de Oberliga vrijdagavond een 1-4 nederlaag tegen Essen Moskitos. In de Beneliga was Den Haag veel te sterk voor Den Bosch en won Nijmegen thuis van het Beneliga-team van Tilburg, 6-4.

Tilburg Trappers - Moskitos Essen

Tilburg Trappers leed vrijdagavond de eerste thuisnederlaag van het lopende seizoen. Essen Moskitos won in Stappegoor met 1-4. De schade voor Tilburg op de ranglijst viel echter mee omdat ook rivaal Leipzig vrijdagavond zijn wedstrijd verloor. Saale Bulls Halle klopte de Icefighters met 2-1.

Essen kende een dramatische start van het seizoen, maar heeft zich de afgelopen weken met een reeks overwinningen opgewerkt op de ranglijst. De wedstrijd in Tilburg is de zeventiende overwinning voor de ploeg uit het Roergebied en het team van coach Frank Gentges rukt daarmee op naar de vierde plaats op de ranglijst, op elf punten van Tilburg, dat nog altijd koploper is in de competitie.

Trappers vierde de terugkeer van Mitch Bruijsten in de opstelling, maar had weliswaar veel puckbezig, maar keek vanaf het begin van de tweede periode tegen een achterstand aan die niet meer werd weggewerkt. In de slotfase van de eerste periode had Brock Montgomery nog wel kort na het openingsdoelpunt van Oliver Granz voor een gelijkmaker gezorgd.

Trappers vs Essen 2017 kans

Na vijf minuten spelen in de tweede periode zette Dennis Thielsch, met een assist van ex-Trapper Kyle DeCoste, zijn team op voorsprong met wat uiteindelijk het winnende doelpunt zou blijken. In de slotfase van het duel waren het eerst DeCoste zelf en daarna Julian Lautenslager die het spannende duel in de uitverkochte Tilburgse hal definitief in het voordeel van Essen besliste.

Trappers krijgt al snel kans op revanche. Beide teams staan op Tweede Kerstdag opnieuw tegenover elkaar. Deze keer in Essen. Tilburg sluit de jaargang 2017 daarna op 28 december af met een thuiswedstrijd tegen Herner EV.

Trappers vs Essen 2017 save

Ahoud Devils Nijmegen - Tilburg Trappers Beneliga

Ruim 450 toeschouwers waren naar het Triavium gekomen om de thuisclub de tiende overwinning van de lopende Beneliga-jaargang te zien boeken. Tegen het Beneliga-team van Tilburg werd het 6-4 in het voordeel van Nijmegen. Levi Houkes had twee goals en drie assists in het duel, Nick de Jong twee goals en een assist.

Nijmegen kwam via een goal van Aivara Bendzius al vroeg in het duel op voorsprong. Trappers kwam via Marc Donders op gelijke hoogte, maar Nijmegen greep in de tweede het iniatief met drie goals op rij. Nick de Jong sloeg toe op de powerplay, Marek Pitka bij even strength en Levi Houkes shorthanded. Vroeg in de slotperiode deed De Jong bovendien nog een duit in het zakje.

Trappers kwam via goals van Wouter Sars en Jeroen van den Broek nog wel even terug in de wedstrijd, maar de tweede treffer van de avond van Houkes gooide het duel definitief op slot. Nijmegen klimt met de zege naar de tweede plaats in de Beneliga en lijkt daarmee op weg naar plaatsing voor de Final Four om het landskampioenschap. Voor Tilburg is die weg nog een lange, het team heeft twaalf punten achterstand op de vierde Nederlandse club op de ranglijst, Geleen, dat bovendien een wedstrijd minder gespeeld heeft.

1815 0202
1815 0604

Hijs Hokij Den Haag - Red Eagles 's-Hertogenbosch

Den Haag behield vrijdag zijn koppositie in de Beneliga simpel door met 11-2 te winnen van Den Bosch. Na twintig minuten spelen was het voor ruim elfhonderd toeschouwers al 6-1 in het voordeel van de Haagse ploeg. Alan van Bentem, Donny van Musscher en Joey Oosterveld hadden ieder twee goals voor de Haagse formatie, terwijl ook Maurice van der Schuit, Raymond van der Schuit, Jeffrey Melissant, Diordy Vols en Oliver Pataky doel troffen. De tegengoals kwam van de sticks van Niels Lemans en Tom Hemmes. Den Bosch moest het stellen zonder zijn Zweedse import Niclas Henningsson, wiens vriendin Moa een baan aangeboden heeft gekregen in Portugal.