Tilburg Trappers vs Hannover Scopions 05-01-2021: Diego Hofland als captain van Tilburg Trappers
Tilburg Trappers vs Hannover Scopions 05-01-2021: Diego Hofland als captain van Tilburg Trappers — © Arie Leeuwesteijn

16 januari 202106:53

Door Joep Meijsen

Vrijdag: Ruime zege Trappers, winst Dalhuisen, Nagtzaam en Van Nes

Het was een goede vrijdag voor Nederlandse ijshockeyers. Tilburg Trappers behaalde de grootste zege van het seizoen tot nu toe en internationaal wonnen Mike Dalhuisen, Nardo Nagtzaam en Guus van Nes hun wedstrijden.

Krefelder EV - Tilburg Trappers 1-9

Tilburg Trappers werkte vrijdagavond in Krefeld aan het doelsaldo. Acht verschillende spelers kwamen tot scoren in een 1-0 overwinning. Diego Hofland scoorde twee keer en Kevin Bruijsten had een goal en twee assists in het duel.

Trappers schoot als een duveltje uit een doosje na de eerste face-off. Na dertien seconden lag de puck al achter Nikita Quapp, de 17-jarige doelman die de start kreeg bij Krefeld. Trappers bouwde daarna gestaag aan de ruimste overwinning van het seizoen tot nu toe. Het was de tweede keer dat Tilburg de negen haalde, eerder gebeurde dat in december tegen Herforder EV, maar die ploeg kwam twee keer tot scoren.

Nog voor de eerste pauze zorgden Bartek Bison en Kilian van Gorp ervoor dat Tilburg op een riante voorsprong stond. In de tweede periode verzorgden Ties van Soest, Giovanni Vogelaar en Kevin Bruijsten voor de productie, waarna Diego Hofland, Raymond van der Schuit en Roy Ansems voor het slotsalvo zorgden.

Zondag volgt een thuisduel tegen Leipzig, dat voor 15.00 uur op het programma staat. Daarna worden de ontmoetingen in de Oberliga Nord op zondagenallemaal om 17.00 uur gespeeld, zo is de afspraak.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen won met Poprad met 3-1 van Banska Bystrica. Petr Ulrych, Matej Palocko en Brandon Mashinter scoorden de goals. Geen punten voor de Nederlander, maar hij eindigde het duel wel weer met +2, waardoor hij zijn liga-beste plus/minus opnieuw een impuls gaf. Door de zege blijft Poprad koploper op het hoogste niveau in Slowakije, op de hielen gezeten door Zvolen en Slovan Bratislava.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam scoorde in de slotminuut van het duel van EC Peiting tegen het veel hoger geplaatste Regensburg om zijn ploeg een 2-0 overwinning te bezorgden. Florian Hechenrieder maakte 32 saves voor zijn shutout in een duel dat drie kwartier doelpuntloos bleef en uiteindelijk door Peiting in de slotperiode werd gewonnen. Het is voor het eerst dit seizoen dat Peiting twee wedstrijden op rij wint, donderdag was er al een 7-1 zege op Landsberg. De zegereeks kan dit weekeinde niet worden toegezegd. Vanwege een verdacht coronageval heeft tegenstander Passau Black Hawks zijn duels van dit weekeinde afgezegd.

Guus van Nes

Ook Guus van Nes kwam tot winst op vrijdagavond. De Quinnipiac Bobcats wonnen op het hoogste universiteitsniveau in de Verenigde Staten met 3-0 van Colgate. Keith Petruzzelli maakte 21 saves voor de shutout. Later dit weekeinde komen de ploegen elkaar opnieuw tegen.