Diego Hofland viert zijn man of the match award tegen Herne
Diego Hofland viert zijn man of the match award tegen Herne — © Arie Leeuwesteijn

23 januari 202107:26

Door Joep Meijsen

Vrijdag: Vierklapper Hofland, winst Sprong, Dalhuisen, doepuntenfestijn Nagtzaam

Diego Hofland scoorde vier keer voor Tilburg Trappers in de gewonnen topper tegen Herne, Daniel Sprong won ondanks de afwezigheid van een aantal spelers met Washington na penaltyshot van Buffalo, Mike Dalhuisen won, Guus van Nes speelde gelijk en Nardo Nagtzaam had vier assists in een overtime-verlies.

Daniel Sprong

Daniel Sprong stond opnieuw in de opstelling van de Washington Capitals. De ploeg van de in Amsterdam geboren aanvaller heeft wat moeilijke dagen achter de rug nadat bleek dat enkele Russische spelers de regels rond corona hadden overtreden en bij elkaar op de kamer waren geweest, waardoor zij voorlopig niet in actie komen. Na penaltyshots werd het uiteindelijk een 4-3 overwinning voor Sprong en zijn teamgenoten. Sprong stond ruim tien minuten op het ijs, had twe schoten op doel en eindigde met -2.

Tilburg Trappers - Herner EV 6-3

Diego Hofland scoorde de eerste drie treffers van Tilburg Trappers tegen Herner EV en voegde daar later nog een vierde doelpunt aan toe in een 6-3 overwinning op Herner EV. Tilburg liep in de eerste twee periodes uit naar een 6-0 voorsprong. Hofland had ook nog een assist in het duel. Danny Stempher pakte vier assists mee, terwijl Raymond van der Schuit en Reno de Hondt allebei nog tot scoren kwamen. Noah Muller debuteerde bij Trappers.

Het was geen loepzuivere hattrick voor Hofland, maar het scheelde niet veel. Zijn derde doelpunt op rij werd na 13 seconden in de tweede periode gescoord. Daarvoor gaf hij zijn ploeg shorthanded de leiding na ruim vier minuten spelen en had hij in de slotfase van de openingsperiode de voorsprong van zijn ploeg verdubbeld. Zijn vierde goal van de avond was de 6-0.

Via goals van Fominych, Kehler en Klingsporn kwam Herne daarna nog wat terug in de wedstrijd, zonder dat de zege van Trappers daadwerkelijk in gevaar kwam. Door de winst in de topper tegen Herne klimt Tilburg naar de tweede plaats van de ranglijst in de Oberliga Nord. Het was voor Tilburg de derde zege op rij, waarbij acht punten werden verdiend. Door deze reeks is Tilburg nu de nummer twee in de Oberliga Nord.

Tilburg ontvangt zondag in eigen hal Rostock Piranhas, de nummer negen van de ranglijst.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam was betrokken bij een waar schuttersfeest. Toen het laatste fluitsignaal klonk, had zijn club EC Peiging het duel tegen Blue Devils Weiden in overtime met 8-9 verloren. Nagtzaam kwam zelf niet tot scoren in het duel, maar nam wel vier assists voor zijn rekening. Alleen James Morris had met twee goals en drie assists een productiever duel.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen boekte met HK Poprad een 6-4 overwinning op NovƩ Zamky. Dalhuisen pakte een assist mee, maar was -3 in het duel met 18.30 minuten aan ijstijd. De ploeg blijft op een punt de nummer twee op het hoogste niveau in Slowakije, Zvolen is de koploper. Slovan Bratislava is de derde ploeg met ambities voor de de koppositie en heeft een punt en een wedstrijd minder dan de ploeg van Dalhuisen.

Guus van Nes

Guus van Nes speelde met Quinnipiac University met 1-1 gelijk tegen Clarkson. Quinnipiac won daarna de shootout. Van Nes had drie schoten, waarvan twee op doel, maar bleef puntloos in het duel.