Oranjevrouwen Mexico Friendly Bieke van Nes 03 2017

14 januari 201921:55

Door Joep Meijsen

Vrouwen oefenen in Geleen en Tilburg

Het Nederlands Vrouwenteam bereidt zich volgende maand in eigen land met twee oefenwedstrijden tegen Polen voor op het komende WK. Speellocaties zijn Geleen en Tilburg.

De wedstrijden tegen Polen worden in het weekeinde van 8 en 9 februari gespeeld. De ontmoeting in Geleen op vrijdag 8 februari begint om 20.00 uur, terwijl de wedstrijd een dag later in de ijshal in Tilburg om 13.00 uur wordt gespeeld. Daarmee krijgt Nederland een interessante tegenstander in de voorbereiding op het WK dat van 6 tot en met 12 april wordt gespeeld in Beijing, China.

Nederland promoveerde afgelopen voorjaar ongeslagen terug naar Division IB van het internationale vrouwenijshockey. De vrouwen wonnen het beslissende duel tegen Groot-Brittanniƫ met 4-0. Met vijf goals en zes assists was Julie Zwarthoed de topscorer van het toernooi. Kayleigh Hamers werd uitgeroepen tot beste verdediger van het toernooi.

Tegenstanders in Beijing zijn behalve China ook Polen, Kazachstan, Letland en Zuid-Korea. Polen eindigde vorig jaar op de laatste plaats in de poule, maar degradeerde door wijzigingen van de samenstelling van de competitie op hogere niveaus niet terug naar Division IIA, zoals Slowakije niet degradeerde naar het niveau waarop Nederland nu weer uitkomt.

In het Italiaanse Asiago verloor Polen al zijn wedstrijden met een doelsaldo van zeven goals voor en 21 tegen. Karolina Pozniewska was met twee goals en twee assists de succesvolste schutter namens Polen.

Foto: Roel Louwers, ISOsports - Sportfotografie

Delen