NL vrouwen Maribor kampioen feest op het ijs

8 februari 201908:17

Door Remco

Vrouwen oefenen in Geleen en Tilburg

Het Nederlands vrouwenteam oefent dit weekend tweemaal. Vrijdagavond en zaterdagmiddag zal de ploeg van bondscoach Joep Franke het opnemen tegen Polen.

Na de promotie vorig jaar in het Sloveense Maribor, zijn de Nederlandse vrouwen weer terug in Division 1B. Op 6 april begint voor Oranje het WK in het Chinese Beijing. Ter voorbereiding op dat WK speelt de ploeg dit weekend tweemaal tegen Polen. Ook de Poolse vrouwen zullen actief zijn in China in april.

Polen werd vorig jaar op dit niveau laatste met nul punten. Door de hervormingen in het internationale vrouwenijshockey, vond er echter vorig jaar geen degradatie plaats. De andere tegenstanders van Oranje zijn Zuid-Korea, China, Letland en Kazachstan.

Vrijdagavond speelt Oranje eerst in Geleen tegen Polen om 20.15 uur. De volgende dag verhuizen de ploegen naar Tilburg om daar om 13.00 uur de tweede wedstrijd te spelen.

Julie Zwarthoed is de belangrijkste afwezige voor deze oefenwedstrijden in de selectie van Joep Franke. De overige speelsters uit Zweden zijn wel van de partij. Voor de oefenwedstrijden tegen Polen is de volgende selectie aanwezig:

Goalies: Lisa Daams, Nadia Zijlstra, Emma Fondse

Defense: Kayleigh Hamers (A), Emily Even, Britt Wortel, Michelle Noë, Michelle van Ooijen, Romy Brouwers, Amber Nauta

Forwards: Glynis Barton, Larissa Haverkorn, Marée Dijkema, Isabelle Schollaardt, Savine Wielenga (C), Nicky Tjin-a-Ton, Anne van der Zande, Esther de Jong, Zoë Barbier en Hilde Huisman (A).