Div teams 1314

5 september 201317:52

Door Joep Meijsen

Wedstrijdschema Eredivisie bekend

Het wedstrijdschema voor de Eredivisie is bekend. Het schema begint met drie wedstrijden op vrijdag 4 oktober en eindigt op zondag 23 februari 2014 met twee ontmoetingen.

De Nederlandse ijshockeybond heeft het schema donderdag bekendgemaakt na overleg met de clubs. De eerste wedstrijd van het seizoen wordt op 4 oktober om 20.00 uur gespeeld tussen Friesland Flyers en Geleen Eaters. Dezelfde avond maakt Dordrecht Lions zijn rentree op het hoogste niveau met een uitwedstrijd in Tilburg, terwijl Den Haag thuisspeelt tegen Eindhoven Kemphanen.

Herentals is de laatste van de zeven clubs om aan het seizoen te beginnen. Op zaterdag 5 oktober om kwart voor zeven speelt de ploeg van Paul Vincent in Dordrecht. De enige lange break in het programma staat voor de eerste week van februari op het programma ten behoeve van een oefentoernooi voor Oranje.

In totaal staan er iets meer dan tien midweekse speeldagen op het programma, met meestal maar Ă©Ă©n wedstrijd. Vooral Dordrecht heeft de nodige woensdagavondwedstrijden. De competitie bestaat uit drie rondes, waardoor alle ploegen elkaar zes keer tegenkomen tijdens de reguliere competitie.

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar staan zes wedstrijden op het programma, terwijl de competitie in het nieuwe jaar al op vrijdag 3 januari wordt hervat met de kraker tussen Friesland Flyers en Den Haag.

Openingsweekeinde

Vrijdag 4 oktober
20.00 Heerenveen – Geleen
20.30 Tilburg – Dordrecht
20.30 Den Haag – Eindhoven

Zaterdag 5 oktober
18.45 Dordrecht – Herentals
20.15 Eindhoven – Heerenveen

Zondag 6 oktober
19.00 Geleen – Tilburg
20.00 Herentals – Den Haag

Volledige programma >>>