13 augustus 200700:00

Door Remco

Weer Slowaak voor Utrecht

IJshockeyclub Utrecht Dragons heeft opnieuw een Oost-Europese import vastgelegd. De 21-jarige Juraj Fodrek uit Slowakije is de derde import in de Utrechtse selectie.

Fodrek komt, net als de eerder aangetrokken Boris Varga, uit de jeugdopleiding van Dukla Trencin. Fodrek en Varga speelden twee seizoenen geleden ook samen bij VTJ Piestant dat uitkomt in de Slowaakse Eerste Divisie.

De 1.73 meter lange Fodrek kwam het afgelopen seizoen niet in actie door een rugblessure. Fodrek: ‘Die problemen zijn nu over. Ik kijk er naar uit om in Utrecht te laten zien wat ik kan'.

In een eerder stadium kwamen Boris Varga en de Tsjechische verdediger Jan Kotesovsky al naar de Domstad. Met het nieuwe trio is de selectie van Utrecht nagenoeg rond. Naast de buitenlandse versterkingen zullen ook John Versteeg en Bart van Roosmalen te bewonderen zijn op de Vechtse Banen.

Het enige twijfelgeval is nog aanvaller Robert van Laarhoven. De verwachting is dat de 29-jarige Bosschenaar deze week uitsluitel geeft over zijn toekomst.

In een persbericht van de Dragons laat coach Frank Versteeg weten blij te zijn met de komst van de nieuwe spelers: ‘Binnen een week hebben we goede zaken gedaan en worden we nu al getipt als titelkandidaat. Het is aan ons om dat waar te maken. Zowel kwalitatief als organisatorisch hebben we de afgelopen maanden een reuzensprong gemaakt, zeker als je dat vergelijkt met een jaar geleden. Hoewel de selectie al twee maanden geleden is begonnen met de droogtraining, staan we met al deze versterkingen te popelen om het ijs op te gaan. Het seizoen kan ons niet snel genoeg beginnen.'