Whats your shot3

9 december 201615:00

Door [email protected]

What's Your Shot?

Bauer sticklijnen

Afgelopen dinsdag is bekend geworden dat Bauer onze nieuwe official supplier is. Bauer biedt drie sticklijnen aan de Vapor, Nexus en Supreme. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Wij zochten het uit.

Vapor - Quick motion shots

De Vapor lijn van Bauer is gemaakt voor de snelle behendige forwards, die graag snel hun schot willen lossen vanuit de kleine ruimte. Veelal gaat het in de kleine ruimte om snelle wristshots, snapshots en one-timers. Bauer heeft daarom een low-kick point ingebouwd bij de Vapor sticks. Dat betekent dat de sticks onderaan flext wat resulteert in een snel en accuraat schot. Bekende gebruikers van de Vapor lijn zijn Patrick Kane (CHI), Claude Giroux (PHI) en Ryan Getzlaf (ANA).

Vapor

Nexus - Mid motion shots

De Nexus lijn is de klassiekere sticklijn. De stick geeft de speler vertrouwen en gevoel voor de puck. De stick is erop gericht moeiteloos te schieten met dodelijke precisie. Bauer heeft dat in het ontwerp uitgevoerd door een mid-kick point terug te laten komen in de sticklijn. Hierdoor flext de stick in het midden. Dus spelers die gaan voor een gebalanceerd spel waarbij ze veel snapshots en slapshots gebruiken gaan voor de Nexus sticks. Bekende gebruikers van de Nexus sticks zijn Austin Matthews (TOR), Jonathan Toews (CHI) en Anze Kopitar (LAK).

Nexus

Supreme - Full motion shots

De Supreme sticks zijn geoptimaliseerd voor spelers die graag vol uithalen met hun slapshots. Deze stick zorgt voor maximale kracht achter je schot. Om dit te kunnen doen heeft Bauer de stick zo ontworpen dat de stick een high-kick point heeft. Door dat toe te passen haal je maximale kracht uit je schoten want je stick flext bovenin. Om genadeloos harde slapshots te kunnen schieten gebruik je dus een Supreme stick. Bekende gebruikers van de Supreme sticklijn zijn Steven Stamkos (TBL), Jack Eichel (BUF) en Alexander Ovechkin.

Supreme