Trappers willemse close 1213

14 augustus 201508:40

Door Remco

Willemse tekent; Collier op proef

Tilburg Trappers versterkt de defensie op weg naar het eerste seizoen in de Oberliga. Bjorn Willemse heeft alsnog getekend bij de club, terwijl Ryan Collier op proef gaat meetrainen bij de Brabantse formatie. Ook is het nu voor honderd procent zeker dat Steve Mason voor Trappers op het ijs komt.

Mason was de afgelopen weken op proef bij de Zwitserse club Lausanne. Omdat hij in zijn jeugdjaren in Zwitserland gespeeld heeft, geldt Mason daar niet als import. Het lukte de Nederlandse international echter niet om daar een contract af te dwingen waardoor hij met Tilburg in de Oberliga aan de slag gaat. Komende week sluit hij weer aan bij de selectie.

Ryan Collier is de zoon van Geoff Collier die in het verleden voor Amsterdam speelde en zich uiteindelijk definitief in Nederland gevestigd heeft. Ryan Collier werd ook in Amsterdam geboren en beschikt over een Nederlands paspoort, waardoor hij gekwalificeerd is om voor het Nederlands team te spelen en ook in de Oberliga gewoon als Nederlander geldt. De laatste jaren speelde hij voor Bowdoin College op lager universiteitsniveau in de Verenigde Staten. Afgelopen jaar was hij captain van die ploeg. Collier is 24 jaar oud en klaar met zijn zijn studie.

Trappers is ook blij met het feit dat verdediger Bjorn Willemse alsnog een contract heeft ondertekend. De international twijfelde lange tijd vanwege zijn drukke baan en andere werkzaamheden. 'Ik heb er slapeloze nachten van gehad, maar heb het geloof in mijzelf dat ik de juiste beslissing heb genomen', zo wordt Willemse op de site van Trappers geciteerd.