Div pucks vraagteken

12 januari 201317:19

Door Joep Meijsen

Winnaars van Kerstquiz bekend

De redactie van IJshockey.com ontving een flinke hoeveelheid inzendingen voor de Kerstquiz. Uit de inzendingen zijn drie winnaars gekozen.

Het winnende antwoord was Crashing the Net en eigenlijk hadden vrijwel alle inzenders het antwoord goed. Derhalve is er geloot voor de prijzen. Daarbij kwam Laura van Bavel als winnaar van de eerste prijs naar voren. Barend Hoogteijling kwam als tweede uit de hoge hoed en ontvangt de tweede prijs, terwijl Judith Herbrink de derde prijs pakt.

De winnaars ontvangen allen in een prijs naar eigen voorkeur uit de online winkel van Hockeylifestyle.nl. De redactie van IJshockey.com bedankt alle deelnemers voor hun inzending en feliciteert de winnaars van de prijzen.

De juiste antwoorden waren:

1. Ik scoorde de winnende goal namens Canada tegen de Verenigde Staten in de finale van het Olympische ijshockeytoernooi in Vancouver in 2010. Eerste letter van mijn achternaam.

Sydney Crosby

2. Ik heb als doelman Stanley Cups gewonnen met Montreal en Colorado. Tegenwoordig ben ik mede-eigenaar en coach van de RĂ©mparts de Quebec. Eerste letter van mijn achternaam.

Patrick Roy

3. Ik ben een voormalige speler van Dynamo Moskou en Dinamo Riga. Begin jaren negentig kwam ik bij Tilburg Trappers terecht als eerste Russische speler op het hoogste niveau in Nederland. Eerste letter van mijn achternaam.

Igor Akulinin

4. Ik debuteerde in 2004 officieel voor de Nederlandse ijshockeyploeg. Tijdens het Pre-Olympisch kwalificatietoernooi in Boedapest scoorde ik het beslissende penaltyshot in de wedstrijd tegen Hongarije. Laatste letter van mijn achternaam.

Marcel Kars

5. Ik speelde de afgelopen jaren in de eredivisie in Nijmegen, Geleen, Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Heerenveen, Zoetermeer en tegenwoordig in Eindhoven. Eerste letter van mijn achternaam.

Wesley Hendriks

6. Ik ben een ijshockeyer uit Edmonton en was de eerste zwarte captain in de NHL. Mijn volledige voornaam is Jarome Arthur-Leigh Adekunle Tig Junior Elvis. De eerste letter van mijn achternaam.

Jerome Iginla

7. Ik ben een ijshockeyer uit Victoria in British Columbia. Begin jaren negentig speelde ik als aanvallende verdediger in Nederland voor Utrecht, Nijmegen en Tilburg. Daarna speelde ik nog enkele jaren in de Britse competitie. Eerste letter van mijn achternaam.

Kip Noble

8. Ik 1992 kwam ik bij de Toronto Maple Leafs terecht na een trade waarbij in totaal tien spelers betrokken waren, toen de grootste deal in de NHL-geschiedenis. In 2011 werd ik gekozen in de Hockey Hall of Fame. De eerste letter van mijn achternaam.

Doug Gilmour

9. Ik werd op 10 december 1918 geboren in Moskou en geldt als de Vader van het Russische ijshockey. In de jaren zestig en zeventig leidde ik de Soviet Unie naar negen wereldtitels op rij, inclusief drie gouden medailles bij de Winterspelen. Eerste letter van mijn achternaam.

Anatoli Tarasov

10. Ik ben een in Nederland geboren ijshockeyer die al jaren in Duitsland speelt. Op dit moment speel ik daar mede dankzij mijn Duitse paspoort in de DEL voor DĂĽsseldorf. Eerste letter van mijn achternaam.

Diego Hofland

11. Ik speelde als ijshockeyer in de jaren negentig voor de Kingston Hawks en Swindon Chill in de UK en ben intussen alweer jaren als coach actief in de Eredivisie. Eerste letter van mijn achternaam.

Chris Eimers

12. Ik speelde vanaf begin jaren vijftig ruim twintig jaar in de NHL, maar ben bij ijshockeyfans in Nederland waarschijnlijk het best bekend als de vader van Rob Lowe in de ijshockeyfilm Youngblood. Eerste letter van mijn achternaam.

Eric Nestorenko

13. Ik ben een in Duitsland geboren speler van de Buffalo Sabres in de NHL. Vanwege de lockout ben ik als speler op dit moment actief voor mijn oude club in Duitsland, Krefeld. Eerste letter van mijn achternaam.

Christian Ehrhof

14. Hoewel ik in Assen geboren ben, ben ik de eeuwige topscorer van het Nijmeegse ijshockey. Eerste letter van mijn voornaam.

Theo KrĂĽger