Team Talinn oranje WK 2016

17 december 201622:21

Winst en lijfsbehoud voor U20

Oranje U20 heeft zich in Estland gehandhaafd in Division IIA. In het degradatieduel met Kroatië won Nederland met 3-2.

In de achtste minuut van de wedstrijd leek lijfsbehoud ineens ver weg in Tallinn. De ploeg van bondscoach Theo van Gerwen kreeg snel achter elkaar twee tegendoelpunten te verwerken. Vijf minuten later zorgde Kai Willems voor de aansluitingstreffer tijdens een Nederlandse powerplay. Voor de 19-jarige aanvaller van Eaters was het zijn eerste doelpunt van het toernooi.

Ver in de tweede periode sloeg Oranje tweemaal toe. De held van de dag werd Ties van Soest die zowel de 2-2 als de 3-2 scoorde. De 16-jarige aanvaller van DĂĽsseldorf noteerde ook al een assist bij het doelpunt van Willems.

In de derde periode hield Nederland de voorsprong vast en eindigde door de overwinning op de vijfde plek met Ă©Ă©n punt meer dan de Kroaten. Litouwen haalde de toernooiwinst en promoveert naar Division IB.