Nl vs uk celeb 130414

13 april 201422:12

Winst en verlies voor Oranje bij oefentrip

Het Nederlands ijshockeyteam heeft zondagavond de tweede wedstrijd tegen de Britten met 4-5 gewonnen in overtime. Ivy van den Heuvel scoorde zowel in de derde periode als het winnende doelpunt in de extra tijd. Een dag eerder werd met 3-0 verloren.

Het zijn de laatste twee oefenwedstrijden van het Nederlands team in voorbereiding op het wereldkampioenschap Division IB in Litouwen dat volgende week begint. Nederland treft daar over precies een week om acht uur lokale tijd het gastland. Later in de week speelt het team van bondscoach Chris Eimers ook nog een keer tegen de Britten.

De bondscoach zal begin deze week zijn definitieve selectie bekendmaken. Daarbij zal in ieder geval Nardo Nagtzaam zijn debuut maken bij Oranje. De op college-niveau in de VS spelende geboren Nijmegenaar komt woensdag aan in Nederland.

Op zaterdag verloor Oranje met 3-0. De Britten kwamen al vroeg op voorsprong na een fout van Ian Meierdres achter zijn eigen doel, waardoor Kevin Phillips de puck in het lege net kon schuiven. Halverwege de wedstrijd scoorde Phil Hill op de powerplay, terwijl Robert Dowd veertien minuten voor tijd de eindstand op het scorebord bracht.

Zondag was het een ander verhaal. Nederland kwam via Maarten Brekelmans op voorsprong, maar nog voor de eerste pauze kwamen de Britten via Matty Davies en Phil Hill op voorsprong. Via Ashley Tait werd het vroeg in de tweede periode zelfs 3-1 voor de Britten, alvorens Mitch Bruijsten de marge weer verkleinde.

Tien minuten voor tijd kwam Oranje langszij, om vervolgens Matt Towe te zien scoren om de Britten op voorsprong te brengen. Vier minuten voor tijd kon echter de overtime worden afgedwongen. Joey Oosterveld en Ivy van den Heuvel scoorden de Nederlandse doelpunten. In de slotminuut van de overtime bezorgde Van den Heuvel Nederland daarna de zege.