4 december 200600:00

Door Remco

Winst Utrecht en Groningen

Er waren slechts twee wedstrijden dit weekeinde in de Eerste Divisie. Utrecht Dragons won simpel met 7-1 van Dordrecht Lions. Groningen Grizzlies won met 6-3 van Tilburg Trappers in een waar straffenfestijn. Beide ploegen kwamen samen tot maar liefst 128 strafminuten.

Dordrecht kon zaterdag geen vuist maken tegen Utrecht Dragons. Peter Seton maakte zijn debuut als goalie voor Dordrecht. De ex-Wolves goalie kon echter niet voorkomen dat zijn nieuwe ploeg kansloos met 7-1 ten onder ging. De wedstrijd was al beslist na Ă©Ă©n periode nadat Utrecht driemaal wist te scoren via goals van Peter Sneijders, Robert van Laarhoven en Johnny Larsson.

Joop Visser bracht halverwege de tweede periode Dordrecht enigszins terug in de wedstrijd. Utrechter Stefan Collard wist dertien seconden voor het einde van de tweede periode met een shorthanded goal het verschil terug te brengen naar drie goals .

In de laatste periode liep de thuisploeg verder uit. De tweede goal van Collard en twee goals van de andere routinier Kees Slagmolen zorgden voor een 7-1 eindstand.

Groningen - Tilburg Trappers Selectieteam

Scheidsrechter Ger Schreuders zal zondagochtend de nodige last hebben gehad van zijn rechterarm. De 46-jarige Bosschenaar deelde in totaal 128 strafminuten uit waaronder acht misconducts van tien minuten. Tussen de straffen door nam Groningen een comfortabele 3-0 voorsprong in de eerste periode door goals van Matt Tremblay, Adam Sinewitz en Duncan Rode.

Net als vorig seizoen liet Tilburg zien dat het over een opmerkelijke veerkracht beschikt. Goals in het begin van de tweede periode van Andreas Kraan en Jeffrey Melissant brachten de spanning volledig terug in de wedstrijd. Daarna ging het toch mis voor de Tilburgers. Op aangeven van Adam Sinewitz schoot Nick Thiros de vierde Groningse treffer langs goalie Ian Meierdres. Juha Kaari deed er nog een schepje bovenop door shorthanded de 5-2 te noteren. Joep Andries beperkte de schade aan het einde van de periode door tijdens een powerplay te scoren.

In de laatste periode bleef het lang 5-3 tot Matt Tremblay in de 59e minuut de puck in het lege Tilburgse doel deponeerde. De laatste minuut werd nog ontsierd door een opstootje tussen Stefan Mathijsen en Reiner Holthof. Beiden werden op het nippertje nog beloond met een misconduct. Altijd goed voor de statistieken.