Devils vs tijgers 150110

15 januari 201000:00

Door Joep Meijsen

Winst voor Devils en Trappers

Het is alsof de late jaren negentig herleven op de ranglijst. Nijmegen Devils en Tilburg Trappers wonnen hun thuiswedstrijden tegen respectievelijk Amsterdam en Heerenveen en zijn daardoor de nummers Ă©Ă©n en twee op de ranglijst.

Tilburg Trappers - Heerenveen Flyers
Het is dringen in de strijd om de tweede plaats. Voor het vorige weekeinde stond Flyers nog comfortabel op de tweede plaats, drie nederlagen op rij verder saan de Friezen ineens op de vijfde plaats. Voor Tilburg was het de vijfde overwinning in de laatste zes wedstrijden, waardoor het team de tweede plek op de ranglijst heeft overgenomen.

In een als altijd goedgevuld Stappegoor greep Tilburg al vroeg in de wedstrijd het initiatief. De tegenwoordig voor Oranje gekwalificeerde Stanislav Nazarov opende na ruim vijf minuten spelen de score en verzond dertig seconden later een prachtige pass, waarmee de aalvlugge Daryl Bat werd weggestuurd op te scoren. De 24e goal van het seizoen voor de Canadees.

In een verder niet erg bijzondere wedstrijd was het Casey Vanschagen die halverwege de wedstrijd de derde Tilburgse treffer binnenschoot alvorens Brent Patry iets terug kon doen namens Flyers. De Friese formatie, zonder Vincent, Speel en Bekkering, drong daarna nog wel aan, maar kon geen trefzekere vuist maken. Aan de andere kant van het ijs trof Kory Scoran nog wel doel namens Tilburg.

Nijmegen Devils - Amstel Tijgers
Voor de tweede keer in drie dagen stonden Nijmegen en Amsterdam tegenover elkaar en voor de tweede keer stapte Devils met een ruime zege van het ijs, zonder zich bovenmatig te hoeven inspannen. Er was geen vuiltje aan de lucht voor Nijmegen, behalve het moment dat sterspeler Phil Aucoin van het ijs strompelde.

Nijmegen schoot als een dolle uit de startblokken. Na achttien seconden verschalkte Phil Aucoin de Amsterdamse doelman Swart al en minder dan een minuut later was het al 2-0 na een mooie pass van Marco Postma op Jason Baclig. Francis Walker liet weer zestien seconden later zien zijn neusje voor doelpunten niet verloren te hebben, zodat er in de eerste negentig seconden van de wedstrijd al drie keer was gescoord.

Devils liep daarna uit naar een ruime voorsprong dankzij treffers van Nick Deschenes en twee keer Marco Postma. Jurryt Smid profiteerde van de verwarring rond de blessure van Aucoin om tegen zijn oude club zijn eerste doelpunt in Amsterdamse dienst te scoren., terwijl ook Mark Tanner nog tot scoren kwam.

Echt spannend werd het echter nooit. Doug Orr scoorde in de tweede periode, terwijl Jason Baclig en Kevin Bruijsten in de slotperiode nog tot scoren kwamen. Bruijsten profiteerde optimaal van puckverlies in de jonge Amsterdamse defensie en schoof de puck vallend om Casper Swart heen.

Voor de wedstrijd werd Alexander Schaafsma nog gehuldigd. De aanvaller evenaarde vanavond het record van Ron Berteling voor het aantal gespeelde wedstrijden in het shirt van Amsterdam. Morgen wordt hij tegen Groningen dus de recordhouder. Schaafsma speelde begin jaren negentig in Nijmegen en ontving een shirt van Devils met zijn naam erop.

Door de overwinning blijft Nijmegen riant aan kop staan in de eredivisie. De ploeg van Chris Eimers staat negen punten voor op de nummer twee van de ranglijst met twee wedstrijden minder gespeeld. Door de nederlagen van Groningen en Amsterdam heeft Devils zich bovendien als eerste ploeg officieel geplaatst voor de play-offs.

Trappers vs flyers 150110